Formula 1, Ο Ρικάρντο υπερασπίζεται τον Χάμιλτον: «Δεν υπερέβαλε στο Μπακού»

Formula 1, Ο Ρικάρντο υπερασπίζεται τον Χάμιλτον: «Δεν υπερέβαλε στο Μπακού»
Ο οδηγός της McLaren πήγε ενάντια σε όσους υποστήριξαν πως ο οδηγός της Mercedes-AMG υποκρίθηκε πως είχε πόνους στην πλάτη λόγω του porposing.

Στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, η συζήτηση γύρω από το porpoising και το αντίκτυπο που έχει στην υγεία των οδηγών έγινε πιο έντονη από ποτέ. Η σπίθα που ξεκίνησε τη φωτιά ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG, o οποίος δυσκολεύτηκε από τους πόνους να βγει από το μονοθέσιό του. Μάλιστα, λίγο αργότερα είχε δηλώσει πως ευχόταν ο αγώνας να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Παρά το γεγονός πως η FIA αποφάσισε να αναλάβει δράση ώστε να σταματήσουν οι αναπηδήσεις, αρκετοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τον Χάμιλτον πως υπερέβαλε. Όμως ο οδηγός της McLaren, Ντάνιελ Ρικάρντο, υποστήριξε τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ζητήματος των αναπηδήσεων.

«Υπήρξαν αρκετές συζητήσεις για τον Λιούις μετά τον αγώνα. Είδα πλάνα από το μονοθέσιό του, είδα φωτογραφίες όπου προσπαθούσε να βγει από το μονοθέσιό του και να τεντώσει την πλάτη του και δεν υπερέβαλε καθόλου. Ήταν πολύ άβολο. Το καλό είναι πως είναι οπτικά εμφανές. Αν ακούς τον ήχο από το μονοθέσιο, ξεχωρίζεις πως αναπηδά και βλέπεις και το κράνος να κουνιέται. Δεν είναι φυσιολογικό, ούτε βολικό. Η θέση που καθόμαστε μέσα στο μονοθέσιο, δεν μας δίνει περιθώρια να κινούμαστε. Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί ή οι ομάδες να αλλάξουν τον τρόπο που στήνουν τα μονοθέσια. Δεν θέλω όμως κανένας να υποστεί κάποιον αχρείαστο τραυματισμό», ανέφερε ο Αυστραλός στο Press Association.

Λιούις Χάμιλτον

Τα λόγια του Ρικάρντο έρχονται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο teammate του, Λάντο Νόρις, σχετικά με το porpoising της Mercedes. Από τη μεριά του όμως, ο Πιέρ Γκασλί της Scuderia AlphaTauri ζητά άμεσες λύσεις σχετικά με τις βίαιες αναπηδήσεις.

Επιπλέον μίλησε για τον Λιούις Χάμιλτον και εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν έχει χάσει την ταχύτητά του: «Πιστεύω πως σίγουρα ο Λιούις είναι πιο ικανός από ποτέ. Όλοι γνωρίζαμε πως ο Ράσελ είναι γρήγορος αλλά δεν ξέρουμε το πόσο. Δεν θα απέκλεια όμως ακόμα και νίκη του Λιούις ακόμα αυτό το τριήμερο. Δεν πιστεύω πως έχει χάσει καθόλου ταχύτητα».

Φωτογραφίες: McLaren F1, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!