Euro NCAP: Τα νέα πεντάστερα μοντέλα (vid)

Euro NCAP: Τα νέα πεντάστερα μοντέλα (vid)
Στο μικροσκόπιο του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού ασφάλειας μπήκαν επτά νέα μοντέλα.

Τα τελευταία αποτελέσματα του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού μηχανισμού ασφαλείας Euro NCAP δημοσιεύτηκαν και αφορούν επτά νέα μοντέλα. Την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων κέρδισαν η Alfa Romeo Tonale, το νέο KIA Sportage και το αμιγώς ηλεκτρικό Cupra Born. Επίσης πέντε αστέρια πήραν τα MPV της Mercedes-Benz T-Class και Citan Tourer. Τέλος, το Aygo X της Toyota και το αμιγώς ηλεκτρικό i4 της BMW κέρδισαν τέσσερα αστέρια.

Η Tonale, το πρώτο ολοκαίνουργιο μοντέλο της Alfa Romeo μετά τη Stelvio του 2016, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για βαθμολογία 5 αστέρων, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κεντρικούς αερόσακους. Συνολικά, το ιταλικό SUV απέδωσε καλά σε δοκιμές αποφυγής σύγκρουσης με άλλα οχήματα και με ευάλωτους χρήστες του δρόμου ενώ προσφέρει ένα σύστημα Attention Assist που μπορεί να ανιχνεύσει την υπνηλία του οδηγού. Το πλήρως ανανεωμένο Kia Sportage μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το 5άστερο Hyundai Tucson που δοκιμάστηκε πέρυσι. Είναι εξίσου καλά εξοπλισμένο και έχει πολύ παρόμοια βαθμολογία σε δοκιμές ασφαλείας, κερδίζοντας επίσης 5 αστέρια. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το Cupra Born, την πιο σπορ εναλλακτική του ομίλου VW σε σχέση με το ID.3, με το οποίο έχει πολλές συγγένειες.

born

Στην κατηγορία των MPV που βασίονται σε βαν, δοκιμάστηκαν τα Mercedes-Benz Citan Tourer και η πολυτελής εκδοχή του, το T-Class. Και τα δύο μοιράζονται την πλατφόρμα του Renault Kangoo, αλλά είναι σε γενικές γραμμές καλύτερα εξοπλισμένα με έναν νέο κεντρικό αερόσακο για πρόσθετη προστασία από πλαΙνή πρόσκρουση και διαθέτουν υψηλά χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας.

Το Toyota Aygo X είναι η τελευταία νέα άφιξη στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, όπου κάθε ευρώ μετράει. Το μικρό cross-over τα πηγαίνει καλά συνολικά, αλλά του λείπουν κάποια πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας, με αποτέλεσμα τη βαθμολογία των 4 αστέρων. Τέλος, το ηλεκτρικό i4 της BMW δείχνει ότι η πολυτέλεια δεν σημαίνει πάντα καλύτερες επιδόσεις ασφάλειας. Εξοπλισμένο με παρόμοιους αισθητήρες με τη Σειρά 3 που δοκιμάστηκε το 2019, το γερμανικό sedan έχασε κάποιους πόντους στην αποφυγή σύγκρουσης και πέτυχε βαθμολογία 4 αστέρων.

Alfa Romeo Tonale

Kia Sportage

CUPRA Born

Mercedes-Benz Citan Tourer

Mercedes-Benz T-Class

Toyota Aygo X

BMW i4

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!