O Οζιέ δοκίμασε μονοθέσιο της Formula E

O Οζιέ δοκίμασε μονοθέσιο της Formula E
Μία πολύ διαφορετική εμπειρία είχε το περασμένο σαββατοκύριακο ο πολυπρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιέν Οζιέ, που «το έριξε» στα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια.

Το 2022 είναι μία χρονιά όπου ο Σεμπαστιέν Οζιέ έχει διαφορετικούς στόχους, καθώς αναζητά νέες περιπέτειες στην καριέρα του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC συμμετέχει φέτος σε περιορισμένο αριθμό ράλλυ, ενώ αγωνίστηκε στους τρεις πρώτους αγώνες του WEC, συμπεριλαμβανομένου των 24 Ωρών Λε Μαν. Αυτή τη φορά όμως, επέλεξε να οδηγήσει κάτι που διαφορετικό.

Στο πλαίσιο του ePrix Νέας Υόρκης, ο Οζιέ οδήγησε το αμιγώς ηλεκτρικό μονοθέσιο της Formula E, κάνοντας γύρους επίδειξης στη διαδρομή. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Γάλλος οδήγησε μονοθέσιο, μιας και είχε βρεθεί στο cockpit μονοθεσίου της Formula 1 και συγκεκριμένα της Red Bull Racing RB7, πριν από 5 χρόνια.

Σεμπαστιέν Οζιέ

«Ήταν μία ωραία εμπειρία. Μετά από 15 χρόνια σε αγώνες ράλλυ, ψάχνω προς το παρόν ευκαιρίες για νέες εμπειρίες και μου έκαναν την πρόταση για να βρεθώ στη Νέα Υόρκη να κάνω μερικούς γύρους. Φυσικά είναι ένα demo μονοθέσιο και μάλλον όχι η έκδοση που έχουν τώρα οι ομάδες, αλλά μου έδωσε μία ιδέα του τι είναι η Formula E. Το να αγωνίζεσαι γύρω από τοίχους είναι φοβερό, ήταν διασκεδαστικό. Δεν ήμουν κοντά στο όριο, γιατί θα φαινόμουν ανόητος αν είχα σύγκρουση. Μέσα σε τέσσερις γύρους δεν έμαθα πολλά αλλά πήρα μία γεύση. Είμαι ευγνώμων που έκανα τους γύρους αυτούς», είπε ο Οζιέ.

 

Η επόμενη επίσημη εμφάνισή του είναι άγνωστη, όμως δεν αποκλείεται να τον δούμε στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 8-11 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα οι εξορμήσεις του στους αγώνες αντοχής φαίνεται πως δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς η Toyota εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τρίτο Le Mans Hypercar στις 24 Ώρες Λε Μαν το 2023, με τον Γάλλο να είναι ένας εκ των οδηγών του πληρώματος.

Σεμπαστιέν Οζιέ

Φωτογραφίες: TeamRoldan/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!