Ιταλική F4: Τα μαθήματα για Μαρκογιάννη από τη Βαλελούνγκα

Πάνος Σεϊτανίδης
Ιταλική F4: Τα μαθήματα για Μαρκογιάννη από τη Βαλελούνγκα
Οι τρεις αγώνες που έγιναν στην πίστα της Ρώμης, βοήθησαν τον Έλληνα οδηγό να κατανοήσει καλύτερα το νέο μονοθέσιο του θεσμού.

Η Ιταλική Formula 4 είναι ένας άκρως ανταγωνιστικός θεσμός, με «γεμάτο» grid που στη Βαλελούνγκα έφτασε τα 37 αυτοκίνητα και τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου motorsport να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Εκλεκτοί των ακαδημιών της Ferrari, της Red Bull, της Mercedes, γιοι σπουδαίων οδηγών της Formula 1, η «τάξη» του 2022 παραμένει πολύ υψηλού επιπέδου. Και εκεί, συναντάμε και έναν Έλληνα, τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη!

Ένα 17χρονο που βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν εμπλοκής του στο θεσμό αλλά πρώτη έχοντας προσπεράσει τον σκόπελο του σχολείου, αφού έως τώρα μοιραζόταν ανάμεσα στο ρόλο του οδηγού αγώνων και του μαθητή Λυκείου με το νου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ο τέταρτος γύρος της Ιταλικής F4 έγινε στη Ρώμη κι εκεί ο Μαρκογιάννης είχε σταθερή ανοδική πορεία και στους τρεις αγώνες. Ο πρώτος ολοκληρώθηκε στην αμμοπαγίδα, ο δεύτερος με άνοδο 10 θέσεων ενώ στον τρίτο, παρότι είχε αντίστοιχη αναρρίχηση, μία ποινή τον έριξε εκ των υστέρων πέντε θέσεις πιο πίσω.

Τι έμαθε στην Ιταλία ο Μαρκογιάννης

Ο γύρος της Βαλελούνγκα είχε πολλές ιδιαιτερότητες και επέτρεψε στον ταλαντούχο οδηγού να κάνει… ταχύρρυθμα μαθήματα πάνω στο εντελώς διαφορετικό, φετινό μονοθέσιο της Tatuus.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ο Έλληνας οδηγός είπε σχετικά: «Αυτό το αγωνιστικό τετραήμερο αποτέλεσε πολύτιμη εμπειρία για εμένα και την ομάδα, καθώς ανέδειξε τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Στα πρώτα συμπεριλαμβάνεται η σαφής βελτίωση του ρυθμού αγώνα αλλά και του οδηγικού μου στυλ, καθώς με θερμοκρασίες ασφάλτου άνω των 55 βαθμών Κελσίου, η διαχείριση των ελαστικών και των φρένων έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Επίσης, έγινε ένα μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς ήδη από την Παρασκευή βρήκαμε ικανοποιητικό setup στο μονοθέσιο. Στη συνέχεια, κάναμε μόνο ελάχιστες αλλαγές, βάσει των εκάστοτε συνθηκών. Ωστόσο, παρά τις βελτιώσεις αυτές, οφείλουμε να δουλέψουμε ακόμη στο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, το οποίο διαμορφώνει σε σημαντικό βαθμό την πορεία των τριών αγώνων».

Συνέχεια στο Red Bull Ring

Τι κρύβει η συνέχεια για τον οδηγό της CRAM Motorsport; Διπλή επίσκεψη στην πίστα του Σπίλεμπεργκ, η οποία φιλοξένησε πρόσφατα και Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

«Η προσοχή μας στρέφεται πλέον στο διήμερο δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν στο Red Bull Ring της Αυστρίας στις 3-4 Αυγούστου, ως προετοιμασία ενόψει του αγώνα που θα γίνει εκεί στις 9-11 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πίστα που γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλη, ενώ εκεί σημείωσα και τον υψηλότερό μου τερματισμό στο θεσμό: στην 12η θέση στον βρόχινο, τρίτο αγώνα του 2021. Έχω ήδη αρχίσει εντατική προπόνηση στον προσομοιωτή, η οποία συνοδεύεται από γυμναστική. Στόχος μου είναι να κατορθώσω μέσα σε δύο μήνες να αναπληρώσω το κενό που προέκυψε λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων και να επιστρέψω στην Αυστρία σε πλήρη σωματική και οδηγική ετοιμότητα».

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Έλληνα οδηγό!

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!