Χέρμπερτ Ντις: Αποχωρεί ο CEO του Volkswagen Group!

Χέρμπερτ Ντις: Αποχωρεί ο CEO του Volkswagen Group!

Χέρμπερτ Ντις: Αποχωρεί ο CEO του Volkswagen Group!
Κοινή συναινέσει, χωρίζουν οι δρόμοι του Χέρμπερτ Ντις και του Volkswagen Group, του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε μία κίνηση-σοκ, ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου η θητεία του Χέρμπερτ Ντις στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, τρία χρόνια νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Όπως αναφέρεται «ο Χέρμπερτ Ντις θα παραιτηθεί την 1η Σεπτεμβρίου από τη θέση του, με κοινή απόφαση των δύο πλευρών». Την ηγεσία του Volkswagen Group θα αναλάβει ο Όλιβερ Μπλούμε, επικεφαλής της Porsche από το 2015.

O 63χρονος Ντις, που τοποθετήθηκε ως CEO στο γερμανικό όμιλο το 2018, είναι γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό από τις επισκέψεις του στην Αστυπάλαια, τόσο πέρσι όσο και φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού του νησιού σε «έξυπνο και βιώσιμο», σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Χέρμπερτ Ντις

Στα χρόνια της θητείας του, ο Ντις κατόρθωσε να αλλάξει την αρνητική εικόνα του Volkswagen Group λόγω του dieselgate, επιταχύνοντας την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση. Στόχος του ήταν ο γερμανικός όμιλος να γίνει πρώτος σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων διεθνώς, ξεπερνώντας την Tesla. Έδωσε έμφαση στη δημιουργία gigafactory μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και στην ανάπτυξη υπηρεσιών κινητικότητας.

Δημοσιεύματα στη Γερμανία αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα οι οικογένειες Πόρσε και Πιχ, που ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος των μετοχών του Volkswagen Group, πίεζαν για αλλαγές στην ηγεσία του ομίλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!