Ο Μάζεπιν επέστρεψε στους αγώνες και μάλιστα με νίκη!

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο Μάζεπιν επέστρεψε στους αγώνες και μάλιστα με νίκη!
Ο έκπτωτος από την F1 οδηγός συμμετείχε στο Silk Way Rally και κέρδισε την κατηγορία του.

Πριν το ξεκίνημα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, το πρόσωπο που απασχόλησε περισσότερο τα media ήταν ο Νικίτα Μάζεπιν. Ο Ρώσος που ως συνέπεια της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία, έχασε τη θέση του στην ομάδα της Haas F1.

Ο 23χρονος «πλήρωσε» τις σχέσεις του πατέρα του, Ντμίτρι, με τον πρόεδρο της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Έτσι, παρέα με τη χορηγία της Uraklali, ακυρώθηκε και το δικό του συμβόλαιο με την Αμερικανική ομάδα.

Έκτοτε έχουν ειπωθεί πολλά και από τις δύο πλευρές, με τον Μάζεπιν να είναι διατεθειμένος να πάει στα δικαστήρια διεκδικώντας τους μισθούς του για το κομμάτι του 2022 που συνεργάστηκε με την Haas. Όχι φυσικά επειδή του λείπουν αλλά ως αντίποινα για την άδικη κατά τη γνώμη του αποπομπή του.

Νικίτα Μάζεπιν

Όπως και οι περισσότεροι άλλοι Ρώσοι οδηγοί, τέθηκε στο περιθώριο σε ό,τι αφορά στο παγκόσμιο motorsport και η πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλο event, ήταν εκτός πίστας.

 

Σε ένα εντελώς νέο για εκείνον πεδίο δράση, εκτός δρόμου, στο απαιτητικό Silk Way Rally. Έναν επικό αγώνα Rally Raid που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες μετά το Ράλλυ Ντακάρ.

Ο Μάζεπιν συμμετείχε στην κατηγορία T3, στα χαμηλού βάρους buggies και μάλιστα, η ολοκλήρωση του δεκαήμερου αγώνα τον βρήκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας!

Νικίτα Μάζεπιν

«Τα μόνα κοινά στοιχεία του συγκεκριμένου αγωνιστικού με τα μονοθέσια της Formula 1, ήταν το τιμόνι και το γεγονός πως έχει τέσσερις τροχούς. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση, είχε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ο αγώνας αυτός αποτέλεσε πραγματική δοκιμασία για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα τη νίκη! Ήταν μία φοβερή εμπειρία και θέλω να την επαναλάβω. Όλα όσα έζησα ήταν πολύ έντονα, ήταν δέκα μέρες αλλά μοιάζει λες και ήταν ένας μήνας. Τώρα πια ξέρω λοιπόν τι πάει να πει “μαραθώνιο ράλλυ” αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα εγκαταλείψω την καριέρα μου στις πίστες», είπε ο Μάζεπιν στο TASS.

Φωτογραφίες: Silkwayrally.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!