Formula 1, Ουγγαρία: Αυτή είναι η σειρά εκκίνησης του αγώνα

Κώστας Παστρίμας
Formula 1, Ουγγαρία: Αυτή είναι η σειρά εκκίνησης του αγώνα
Για πρώτη φορά στην καριέρα του στην F1 ο Τζορτζ Ράσελ θα ξεκινήσει από την pole position.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ουγγαρίας είχαν έναν πρωταγωνιστή διαφορετικό από εκείνους που έχουμε συνηθίσει στη φετινή σεζόν. Ο Τζορτζ Ράσελ έκανε έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος της περιόδου και έφερε τη Mercedes του στην πρώτη θέση της εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής, κατακτώντας την παρθενική του pole position στη Formula 1.

Οι Ferrari, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο Χανγκαρόρινγκ, περιορίστηκαν στις θέσεις 2 και 3 στην εκκίνηση, με τον Κάρλος Σάινθ να επικρατεί επί του Σαρλ Λεκλέρ και να ξεκινά από τη 2η θέση και από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ενώ ο Μονεγάσκος θα είναι 3ος. Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren έκανε επίσης πολύ καλή εμφάνιση και είναι 4ος, μπροστά από τις δύο Alpine των Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν. Οι McLaren και Alpine δίνουν μεγάλη μάχη για την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ο Λούις Χάμιλτον είχε την ταχύτητα να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά αλλά ένα πρόβλημα με το DRS στο μονοθέσιό του δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την 7η θέση, μπροστά από τους Βάλτερι Μπότας και Ντάνιελ Ρικάρντο. Το Σάββατο στην Ουγγαρία ήταν μια δύσκολη ημέρα για τη Red Bull, με τον Μαξ Φερστάπεν να μένει μόλις 10ος, λόγω μηχανικού προβλήματος στο Q3 και τον Σέρχιο Πέρεζ να μην καταφέρνει -και λόγω κίνησης- να περάσει από το Q2 και να μένει στην 11η θέση.

Ο Πιέρ Γκασλί θα ξεκινήσει τον αγώνα από το pit lane καθώς η AlphaTauri άλλαξε μονάδα ισχύος στο μονοθέσιό του μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Εκτός απο αυτό έκαναν κι άλλες αλλαγές υπό καθεστώς parc ferme. Μονάδα ισχύος άλλαξαν επίσης οι Φερστάπεν και Πέρεζ αλλά δεν παίρνουν ποινή γιατί τα νέα εξαρτήματα είναι μέσα στον αριθμό των διαθέσιμων που έχουν για φέτος.

 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους: τη βαθμολογική του σημασία, το ενδεχόμενο ο Ράσελ να μετατρέψει την pole σε νίκη και την προσπάθεια που θα κάνουν οι Red Bull να κερδίσουν θέσεις σε μια πίστα που δεν ευνοεί καθόλου τις προσπεράσεις. Σε όλα αυτά προσθέστε και τα παιχνίδια του καιρού, που δεν αποκλείεται να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Συνδεθείτε, λοιπόν, στο LIVE του Gazzetta, που θα ξεκινήσει από τις 3:30 μ.μ., για να μη χάσετε τίποτα από τη δράση στο Χανγκαρόρινγκ.

Αναλυτικά η σχάρα εκκίνησης (grid) του GP Ουγγαρίας

grid

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!