Formula E: Νικητής ο Μορτάρα, πρωταθλητής ο Φαντούρν (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula E: Νικητής ο Μορτάρα, πρωταθλητής ο Φαντούρν (vid)
Ο Βέλγος κατέκτησε τον τίτλο της σεζόν 2021/2022, με τη Mercedes-EQ πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές!

Ο Στόφελ Φαντούρν (Mercedes-EQ) αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula E για την αγωνιστική σεζόν 2021/2022, σφραγίζοντας τον τίτλο χάρη στη δεύτερη θέση στο δέκατο-έκτο ePrix, που έγινε στους δρόμους της Σεούλ.

Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, με το σύνηθες πια μπλέξιμο στην εκκίνηση. Ο Βέλγος απέφυγε το χάος και με τον Μιτς Έβανς (Jaguar TCS Racing) να είναι ο μόνος που θα μπορούσε να του κλέψει τον τίτλο αλλά που την κρίσιμη στιγμή, δεν μπόρεσε να του χαλάσει τα σχέδια.

Στο 100ο ePrix στην ιστορία του θεσμού επικράτησε ο Εντοάρντο Μορτάρα (ROKiT Venturi Racing) που στον τρίτο γύρο κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον poleman Αντόνιο Φίλιξ ντα Κόστα (DS TECHEETAH) και δεν κοίταξε ξανά πίσω, φτάνοντας στη νίκη.

Ο Φαντούρν τον ακολούθησε και το όγδοο φετινό του βάθρο ήταν και το πιο γλυκό αφού τον έχρισε πρωταθλητή. Αντίστοιχα, έχρισε και τη Mercedes-EQ πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε ένα επιβλητικό «αντίο» αφού αποχωρεί από το σπορ.

Στόφελ Φαντούρν

Η νίκη του Μορτάρα είχε τη δική της σημασία στους κατασκευαστές, αφού ανέβασε τη Venturi δεύτερη, μπροστά από την DS TECHEETAH. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Τζέικ Ντένις (Avalanche Andretti).

Όσο για τον Έβανς, έμεινε έβδομος και παρότι είχε περισσότερες νίκες από κάθε άλλο οδηγό φέτος (4), ήταν η σταθερότητα του Φαντούρν που του χάρισε τον τίτλο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Formula E

Αυτό ήταν το φινάλε της μεγαλύτερης σε στάσεις σεζόν της Formula E (16 αγώνες), που σηματοδοτεί και την αλλαγή σελίδας αφού η ένατη σεζόν θα διεξαχθεί με την τρίτη γενιά ηλεκτρικών μονοθεσίων. Μάλιστα το καλεντάρι αναμένεται να επεκταθεί σε 18 αγώνες.

Αυτοί θα διεξαχθούν σε 13 πόλεις, με το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τη Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας να αποτελούν νέους προορισμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!