Το MotoGP σχεδιάζει Αγώνες Σπριντ

Κώστας Παστρίμας
Το MotoGP σχεδιάζει Αγώνες Σπριντ
Η πρόθεση του MotoGP να ακολουθήσει τα χνάρια της F1 δεν αρέσει καθόλου στον Κουαρταραρό.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP βρίσκεται σε κάμψη, όσον αφορά το ενδιαφέρον του κοσμου, παρότι αγωνιστικά το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Η Dorna, η διοργανώτρια εταιρεία του πρωταθλήματος θέλει φυσικά να το αλλάξει αυτό και ψάχνει τρόπους να το κάνει.

Μια από τις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η διεξαγωγή Αγώνων Σπριντ από το 2023. Αυτό είναι κάτι που δοκίμασε η Formula 1 σε επιλεγμένους αγώνες πέρυσι και φέτος και θεωρείται ότι είχε αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η ιδέα της ενσωμάτωσης αγώνων Σπριντ στα Σαββατοκύριακα του MotoGP είναι διαφορετική. Δεν αφορά απλώς επιλεγμένους αγώνες μέσα στη χρονιά αλλά όλα τα grand prix της σεζόν. Το σχέδιο είναι οι Αγώνες Σπριντ να γίνονται κάθε αγωνιστικό 3ήμερο, να έχουν διάρκεια τους μισούς γύρους από τον κανονικό αγώνα και να δίνουν τους μισούς βαθμούς. Θα αποτελούν ανεξάρτητο γεγονός και η σειρά του αγώνα θα καθορίζεται όπως γίνεται τώρα από τις κατατακτήριες δοκιμές.

Το θέμα των Αγώνων Σπριντ θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του GP Αυστρίας από την Επιτροπή του MotoGP, που είναι το όργανο που παίρνει τις απογάσεις για τις αλλαγές των κανονισμών. Σε αυτήν την επιτροπή συμμετέχουν η FIM (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας), η Dorna, ο σύνδεσμος των αγωνιστικών ομάδων (IRTA) και ο σύνδεσμος των κατασκευαστών (MSMA).

fabio quartararo

Κουαρταραρό: «Βλακώδης ιδέα»

Η ιδέα αυτή για τους Αγώνες Σπριντ δεν βρίσκει σύμφωνο τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο αναβάτης της Yamaha μίλησε με σκληρή γλώσσα όταν ρωτήθηκε σχετικά πριν από τον αγώνα της Αυστρίας.

«Νομίζω ότι είναι εντελώς βλακώδες. Δεν είμαι αυτός που λαμβάνει αποφάσεις για αυτά τα θέματα, αλλά νομίζω είναι ένα εντελώς ηλίθιο σχήμα.. Αν το κάνουμε από καιρό σε καιρό, όπως στη Formula 1, νομίζω ότι μπορεί να είναι ενδιαφέρον, αλλά κάθε Σάββατο... ειλικρινά, υπάρχουν πίστες όπου εξαντλείσαι σωματικά, όπως στο Assen, στο Mugello. Όταν τελειώνουμε τον αγώνα, είμαστε εξαντλημένοι. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το γίνει αυτό χωρίς να ζητηθεί τη γνώμη των αναβατών. Ή τουλάχιστον εμένα δεν με ρώτησαν» είπε ο Γάλλος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!