Formula 1: O Αλόνσο αποκάλυψε τη διάρκεια του συμβολαίου του

Formula 1: O Αλόνσο αποκάλυψε τη διάρκεια του συμβολαίου του
Μπορεί η μετακίνησή του στην Aston Martin να μην έχει τυπικά ολοκληρωθεί, όμως ο Φερνάντο Αλόνσο αποκάλυψε τη διάρκεια της συμφωνίας.

Μία ημέρα μετά το τέλος του Grand Prix Ουγγαρίας, η Aston Martin «έριξε τη βόμβα» και ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φερνάντο Αλόνσο από το 2023. Το γεγονός αυτό άλλαξε όλη την εικόνα της μετεγγραφικής περιόδου και έφερε την Alpine σε δύσκολη θέση, ιδιαίτερα μετά το χάος που έχει προκύψει με τον Όσκαρ Πιάστρι.

Στην ανακοίνωσή της, η ομάδα του Σίλβερστον τόνισε πως το συμβόλαιο είναι πολυετές κάτι που θα δεσμεύει τον Αλόνσο για τουλάχιστον δύο σεζόν στα πράσινα. Τώρα ο ίδιος ο 41χρονος έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός αυτό με δηλώσεις του στην AS: «Το πλάνο ήταν να επιστρέψω στη Formula 1. Οι προκλήσεις που είχα μπροστά μου με βοήθησαν προσωπικά και επαγγελματικά. Η μεγάλη πρόκληση ήταν να επιστρέψω στην κορυφή και νιώθω καλά. Τώρα έχω υπογράψει για δύο χρόνια με μία άλλη ομάδα».

Φερνάντο Αλόνσο

Με τον Αλόνσο να συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι τουλάχιστον τα 43 του χρόνια, η σκέψη να εγκαταλείψει την ενεργό δράση δεν του έχει περάσει από το μυαλό: «Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Το σπορ αυτό είναι η ζωή μου και ξέρω πως έχω ημερομηνία λήξης, όμως προσπαθώ να το απολαύσω. Όταν έφυγα από τη Formula 1 το 2018 ήμουν ψυχολογικά εξουθενωμένος. Από τότε που επέστρεψα δεν νιώθω έτσι, νιώθω αναζωογονημένος. Δεν γνωρίζω για πόσα χρόνια θα συνεχίσω. Δεν θα σταματήσω ποτέ από τους αγώνες ταχύτητας, αλλά από τη Formula 1 θα σταματήσω όταν θα σταματήσει να με κάνει χαρούμενο. Προς το παρόν ισχύει το αντίθετο».

Αν ο Αλόνσο θα συνεχίσει στη Formula 1 μέχρι το 2024, θα ξεπεράσει τις 400 συμμετοχές σε Grand Prix, κάτι που θα είναι ένα τεράστιο ρεκόρ.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!