Formula 1: Η συγγνώμη του Ουέμπερ στον Ρικάρντο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Η συγγνώμη του Ουέμπερ στον Ρικάρντο
O οδηγός της McLaren αποκάλυψε πως ο συμπατριώτης του, του ζήτησε συγγνώμη για την εμπλοκή του στην υπόθεση Πιάστρι.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Ολλανδίας επισημοποιήθηκε πως ο Όσκαρ Πιάστρι θα είναι οδηγός στη McLaren από το 2023, παίρνοντας τη θέση του Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο 33χρονος μετά από δύο σεζόν βλέπει την πόρτα της εξόδου από το Ουόκινγκ, έχοντας αποτύχει να πλησιάσει σε απόδοση τον teammate του, Λάντο Νόρις, στην πλειοψηφία των αγώνων που έχουν τρέξει μαζί.

Σημαντικό ρόλο στη μετακίνηση του Πιάστρι στη McLaren έπαιξε ο πρώην οδηγός της Formula 1, Μαρκ Ουέμπερ, ο οποίος είναι ο ατζέντης του 21χρονου. Ο 46χρονος ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει με τον Ρικάρντο και να του ζητήσει συγγνώμη όπως αποκάλυψε ο δεύτερος, για τη συμβολή του στην όλη εξέλιξη.

«Δεν είχαμε δει ο ένας τον άλλο από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό το θέμα. Πιστεύω πως δεν χρειαζόταν να μου ζητήσει συγγνώμη, αλλά ένιωσε πως έπρεπε να το κάνει, απολογήθηκε και προσπάθησε να μάθει αν είμαι καλά. Προφανώς, γνωρίζω το πώς είναι τα πράγματα στο σπορ, δεν είναι κάτι το προσωπικό. Ήθελε να δει αν το ήξερα αυτό και το είχα κατανοήσει. Έπρεπε να δει αν ήμουν εντάξει με αυτό. Νιώθει πολύ άσχημα για την όλη κατάσταση, με το πώς εξελίχθηκε και το ρόλο που έπαιξαν τα media. Οπότε, ναι, είναι καλό που μίλησα μαζί του», ανέφερε στο motorsport.com.

Ντάνιελ Ρικάρντο

 

Επιπλέον ο Ρικάρντο παραδέχθηκε πως είχε συζήτηση και με τον μελλοντικό αντικαταστάτη του, Όσκαρ Πιάστρι: «Για να είμαι ειλικρινής, μίλησα με τον Όσκαρ και ξεκαθάρισα πως δεν υπάρχουν κακά συναισθήματα. Κατανοώ το πώς λειτουργεί το όλο πράγμα. Προσπαθεί να έρθει στη Formula 1. Αυτή πρέπει να είναι μεγάλη στιγμή για εκείνον. Δεν θέλω να του χαλάσω τη στιγμή. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό μεταξύ μας. Του εύχομαι τα καλύτερα, θέλω να τα πάει καλά στη Formula 1».

Πίσω στο 2014 ο Ρικάρντο ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Ουέμπερ στη Red Bull Racing, όταν ο Αυστραλός αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Formula 1 και να μεταβεί στην Porsche και το WEC.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com, McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!