GasGas: Η νίκη στο Dakar έφερε την RX450F Replica (vid)

Κώστας Παστρίμας
GasGas: Η νίκη στο Dakar έφερε την RX450F Replica (vid)
Η GasGas για να γιορτάσει τη νίκη της στο Rally Dakar 2022 δημιούργησε την μοναδική ειδική έκδοση.

Στις αρχές του χρόνου γίναμε μάρτυρες μιας ιστορικής νίκης στο Rally Dakar 2022 καθώς η ισπανική GasGas κατάφερε να κερδίσει με αναβάτη τον Σαμ Σάντερλαντ. Για να τιμήσει αυτήν την επιτυχία η εταιρεία του Ομίλου Pierer (KTM) αποφάσισε να κατασκευάσει σε περιορισμένο αριθμό μια ειδική έκδοση της RX450F εμπνευσμένη από την αγωνιστική μοτοσικλέτα Ράλλυ.

Η GasGas RX450F Replica είναι βαμμένη σε λευκό χρώμα με ένα μεγάλο κόκκινο λογότυπο να δεσπόζει στα πλευρικά πλαστικά της μοτοσικλέτας. Ο κινητήρας είναι ο μονοκύλινδρος των 450 κ.εκ. ο οποίος βασίζεται στο MC450F έχοντας δεχτεί τη φροντίδα των μηχανικών του αγωνιστικού τμήματος της GasGas. Η απόδοσή του είναι κοντά στους 60 ίππους χάρη στον ψεκασμό της Keihin ο οποίος ελέγχεται από αγωνιστικό σύστημα ελέγχου.

gasgas

Στις αναρτήσεις συναντάμε σύστημα της WP με ανεστραμμένο πιρούνι XPLOR PRO εμπρός και μονό αμορτισέρ XPLOR PRO πίσω. Τα φρένα είναι της Brembo, ενώ ο συμπλέκτης είναι της Pankl με ακτινική τρόμπα της Brembo και 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί της Excel με ελαστικά της Continental, ενώ το σύστημα εξάτμισης είναι της Akrapovic.

gasgas

Σαν γνήσια ρεπλίκα της αγωνιστικής μοτοσικλέτας η RX450F είναι εξοπλισμένη με τρία διαφορετικά ρεζερβουάρ καυσίμου τα οποία φτάνουν συνδυαστικά τη χωρητικότητα των 34 λίτρων. Η μοτοσικλέτα τς GasGas θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό και κατόπιν παραγγελίας με την τιμή να μην έχει γίνει γνωστή.

Βίντεο της παρουσίασης της αγωνιστικής ομάδας GasGas.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!