Volkswagen: Ένα ID για Extreme καταστάσεις

Volkswagen: Ένα ID για Extreme καταστάσεις

Κώστας Παστρίμας
Volkswagen: Ένα ID για Extreme καταστάσεις
H Volkswagen παρουσίασε στο Λοκάρνο της Ελβετίας την περιπετειώδη έκδοση ID. EXTREME.

Τις Άλπεις και συγκεκριμένα τη διοργάνωση ID. Treffen επέλεξε η Volkswagen για να παρουσιάσει μια ιδιαίτερη έκδοση περιπέτειας της ηλεκτρικής γκάμας ID. Πρόκειται για το ID. XTREME, ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στην υπάρχουσα ηλεκτρική πλατφόρμα της Volkswagen με έμφαση την περιπέτεια και τις εκτός δρόμου αναζητήσεις.

Η εκδήλωση ID.Treffen πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από φίλους της γερμανικής μάρκας με στόχο την δέσμευση για ένα μέλλον πράσινο και βιώσιμο στις μετακινήσεις. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία λοιπόν να δουν από κοντά το ID. XTREME ένα πρωτότυπο μοντέλο με ξεχωριστή εμφάνιση και ενισχυμένη δυναμική. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 382 ίππων ο οποίος είναι κατά 30% πιο ισχυρός από το ID.4 GTX.

VW

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το ID. XTREME είναι μια ειδική γεννήτρια παραγωγής ήχου σχεδιασμένη από την Volkswagen η οποία βρίσκεται στους τροχούς. Οι μεγάλοι τροχοί των 18 ιντσών με ελαστικά εκτός δρόμου, τα φαρδύτερα φτερά κατασκευασμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και τα LED φωτιστικά σώματα είναι μερικά από τα τμήματα του αυτοκινήτου που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η μπαταρία του ID. XTREME είναι μεγάλη με χωρητικότητα 82kWh, ενώ το πρωτότυπο είναι σε θέση να βγει άμεσα στο δρόμο χάρη στα δοκιμασμένα συστήματα ηλεκτροκίνησης που προέρχονται από υπάρχοντα μοντέλα της VW.

VW

Ο Σίλκε Μπάγκσικ, Επικεφαλής της πλατφόρμας MEB, τόνισε: «Η δομή του ηλεκτρικού συστήματος MEB έχει τεράστιες τεχνικές δυνατότητες. Για πολλούς από τους πελάτες μας, τα οχήματα είναι κάτι περισσότερο από απλά μέσα μετακίνησης. Με το ID. XTREME, ανεβάζουμε το επίπεδο της ηλεκτροκίνησης της VW σε άλλο επίπεδο».

VW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!