Τα νέα ηλεκτρικά Peugeot E-308 και E-308 SW

Νίκος Γιαννούλας
Τα νέα ηλεκτρικά Peugeot E-308 και E-308 SW
Το νεότατο μικρομεσαίο μοντέλο της Peugeot, το 308, αποκτά ηλεκτρικές εκδόσεις και αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό station μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε σχέση με τα επίσης ηλεκτρικά e-208 και e-2008, το νέο Peugeot E-308 αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμπρός, καθώς θα διαθέτει νέο κινητήρα, νέα συστοιχία μπαταριών, μεγάλη αυτονομία, πολύ χαμηλή κατανάλωση και νέο τρόπο γραφής -με κεφαλαίο Ε!.

Ταυτόχρονα, το μοντέλο θα είναι και το πρώτο station της ευρωπαϊκής αγοράς που θα διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό, στην έκδοση SW.

Τα ηλεκτρικά 308 και 308 SW θα διαθέτουν έναν ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό κινητήρα, απόδοσης 115 kW (156 ίππων) και 260 Nm ροπής. Ταυτόχρονα, θα προσφέρουν κορυφαία απόδοση στην κατηγορία, με μέση κατανάλωση ενέργειας μόλις 12,7 kWh.

Το κιβώτιο ταχυτήτων βελτιστοποιεί την αυτονομία , διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο απόδοσης με απόκριση ειδικά για τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Επιπλέον, για να διαχειριστεί την κατανάλωση ενέργειας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία οδήγησης (ECO, NORMAL και SPORT) και ακόμη, χάρη στη λειτουργία "BRAKE", να αυξήσει την επιβράδυνση κατά τη μείωση πίεσης στο πεντάλ του γκαζιού, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ανάκτηση ενέργειας.

Η μπαταρία είναι επίσης νέας γενιάς. Είναι υψηλής τάσης 54 kWh (51 kWh ωφέλιμα) με νέα χημική σύνθεση. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της διαθέτουν 80% Νικέλιο - 10% Μαγγάνιο - 10% Κοβάλτιο και λειτουργεί στα 400 volt. Λόγω όλων των παραπάνω, αναμένεται, παρά τη χαμηλή ονομαστική της χωρητικότητα, να εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 400 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP (έγκριση σε εξέλιξη).

Peugeot E-308

Ο ενσωματωμένος τριφασικός φορτιστής διατίθεται στάνταρ και έχει ονομαστική ισχύ 11 kW. Από ένα δημόσιο σημείο φόρτισης 100 kW, η ανάκτηση ενέργειας της μπαταρίας από το 20% στο 80% διαρκεί λιγότερο από 25 λεπτά.

Αναφορικά με το επίπεδο της προσφερόμενης ασφάλειας, τα νέα Peugeot E-308 και E-308 SW θα διαθέτουν τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που εξασφαλίζουν άκοπη και ασφαλή οδήγηση. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • Προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop & Go.
  • Σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων, μεγάλης εμβέλειας (75 μέτρα).
  • Προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν κινείται προς τα πίσω.

Peugeot E-308

Τα νέα Peugeot E-308 είναι εντυπωσιακά όσο κάθε 308

Η σχεδίαση των νέων Peugeot E-308 και E-308 SW δεν διαφοροποιείται από αυτή των εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης Το μακρύ μπροστινό καπό παραμένει, οι όγκοι είναι ευκρινείς και κομψοί, ενώ το νέο έμβλημα της μάρκας τονίζεται με έμφαση στο κέντρο της μάσκας. Η συνολική βελτιστοποίηση της αρχιτεκτονικής ωφελεί τον εσωτερικό χώρο, που μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα και αρκετές αποσκευές.

Μπροστά, η φωτεινή υπογραφή σε σχήμα κυνόδοντα πλαισιώνει τους προβολείς Matrix LED, ενσωματώνοντας τέλεια τα 308 και 308 SW στην οικογένεια Peugeot, όπως και τα φώτα LED με τρία νύχια στο πίσω μέρος. Νέοι τροχοί αλουμινίου 18 ιντσών έχει δημιουργηθεί ειδικά για τις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις των 308 και 308 SW. Η αεροδυναμική τους απόδοση είναι κορυφαία και συμβάλλουν στην εξαιρετική αποδοτικότητα των συνόλων.

Peugeot E-308

Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις του Peugeot E-308

Τα δύο μοντέλα θα προσφέρονται στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού Allure και GT, σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές, από τα μέσα του 2023. Ταυτόχρονα, ανάλογα με τη χώρα πώλησης, τα νέα Peugeot E-308 και E-308 SW θα είναι διαθέσιμα για αγορά online, κάτι που θα επιτρέψει στους πελάτες της μάρκας να βιώσουν μια 100% εμπειρία ψηφιακής αγοράς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!