Formula 1: Η Alpine θα κάνει δοκιμές με οδηγούς-έκπληξη

Formula 1: Η Alpine θα κάνει δοκιμές με οδηγούς-έκπληξη
Η Alpine F1 κοιτάζει το 2023 και εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές της για την κενή θέση στη σύνθεσή της - με κάποιες από αυτές να προκαλούν αίσθηση..

Η αποχώρηση του Φερνάντο Αλόνσο για την Aston Martin στο τέλος της σεζόν και το φιάσκο με τον Όσκαρ Πιάστρι άφησε την Alpine με μία κενή θέση οδηγού για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Η γαλλική ομάδα ψάχνει αντικαταστάτη του Ισπανού οδηγού και έχει στρέψει την προσοχή της στον Πιέρ Γκασλί της Scuderia AlphaTauri.

H μετακίνηση του 26χρονου στο γαλλικό εργοστάσιο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Στη Red Bull Racing θέλουν ως αντικαταστάτη του τον σταρ του Indycar, Κόλτον Χέρτα, ο οποίος όμως δεν έχει super licence και η FIA δεν είναι πρόθυμη να παραβλέψει τους κανόνες για χάρη του.

Κόλτον Χέρτα

Η Alpine λοιπόν θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητές της, διοργανώνει ένα τεστ αξιολόγησης οδηγών την ερχόμενη εβδομάδα του Χανγκάρορινγκ της Ουγγαρίας. Εκεί θα βρεθεί ο Χέρτα όπου θα οδηγήσει την Alpine A521 ώστε να πάρει περισσότερη εμπειρία από μονοθέσιο της Formula 1 και να δώσει περισσότερα διαπιστευτήρια για να πάρει τη super license. Όμως δεν θα είναι μόνος του μιας και ρόλο οδηγού θα έχει και ο οδηγός της Ακαδημίας των Γάλλων και πρωταγωνιστής της Formula 2, Τζακ Ντούχαν.

Έπειτα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Grand Prix Ιταλίας, ο Νικ Ντε Βρις θα οδηγήσει επίσης για λογαριασμό της Alpine, όντας ένας εκ των φαβορί για τη θέση αυτή την επόμενη σεζόν. Τελευταίο όνομα έκπληξη στη λίστα της ομάδας του Ένστον είναι ο Αντόνιο Τζοβινάτσι. Ο Ιταλός ήταν τις τελευταίες εβδομάδες στην pole position για τη θέση του Μικ Σουμάχερ στη Haas.

Νικ Ντε Βρις

Οι παραπάνω οδηγοί έχουν πολλά να αποδείξουν και η Alpine πρέπει να πάρει μία δύσκολη απόφαση για το οδηγικό της δίδυμο του 2023. Το σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα θα μάθουμε τι κατεύθυνση θα ακολουθήσει η γαλλική ομάδα, με τον CEO της, Λορέν Ρόσι να επιθυμεί κάποιον ο οποίος θα είναι σε θέση να διεκδικεί σε κάθε αγώνα βαθμούς καλά αποτελέσματα.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!