Formula 1, Μπράουν για Σαφνάουερ: «Η υπόθεση Πιάστρι τον έκανε να φαίνεται ανόητος»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Μπράουν για Σαφνάουερ: «Η υπόθεση Πιάστρι τον έκανε να φαίνεται ανόητος»
Η McLaren δεν σταματά να υπενθυμίζει στην Alpine το γεγονός πως «άρπαξε» μέσα από τα χέρια της τον Όσκαρ Πιάστρι, με τον CEO της, Ζακ Μπράουν, να τοποθετείται δημόσια κατά του Ότμαρ Σαφνάουερ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος ο κόσμος της Formula 1 κινούνταν γύρω από το πού θα οδηγεί την επόμενη χρονιά ο Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός προοριζόταν για την Alpine, στη θέση του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος θα μετακομίσει στην Aston Martin το 2023. H άρνηση του Πιάστρι στην γαλλική ομάδα και όσα ακολούθησαν, θύμισαν σενάριο από μεξικάνικο σίριαλ.

Η Alpine μέσω του επικεφαλής της, Ότμαρ Σαφνάουερ ήταν σίγουρη πως ο Πιάστρι θα είναι οδηγός της την επόμενη σεζόν. Όμως το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων (CRB) αποφάσισε πως το μόνο ισχύον συμβόλαιο του 22χρονου είναι αυτό με τη McLaren. Η εξέλιξη αυτή έφερε χαμόγελα στις τάξεις της βρετανικής ομάδας, με τον CEO της, Ζακ Μπράουν να μην χάνει ευκαιρία ώστε «να την πει» στον Σαφνάουερ.

«Ήταν μία πολύ θορυβώδης υπόθεση, αλλά πραγματικά εμείς δεν είχαμε σχολιάσει τίποτα. Ήταν καλύτερη επιλογή το να αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους και να δώσεις λίγο χρώμα μετά. Αν δούμε όλα τα σχόλια που έκανε ο Ότμαρ Σαφνάουερ για το πόσο αισιόδοξος ήταν για την έκβαση της υπόθεσης από το CRB, τώρα η αλήθεια είναι πως φαίνεται λίγο ανόητος. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να μιλάς όταν θα υπάρχει όντως κάτι ουσιώδες να πεις», ανέφερε ο Αμερικανός στο περιθώριο του Grand Prix Ιταλίας.

Όσκαρ Πιάστρι

 

Επιπλέον ο Μπράουν ανέφερε πως στο στρατόπεδο της βρετανικής ομάδας ήταν σίγουροι πως η έκβαση της όλης υπόθεσης θα είναι υπέρ τους: «Πριν την απόφαση του CRB, επίτηδες κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό. Τώρα που η απόφαση έχει βγει και έχουμε και τις πρώτες λεπτομέρειες, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο το τι έγινε. Υπήρχε έντονος θόρυβος γύρω από αυτό, αλλά εμείς γνωρίζαμε πως η αλήθεια θα βγει στο φως. Πλέον είμαστε πολύ άνετοι με την απόφαση του CRB και νομίζω πως αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ο Πιάστρι θα αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Ρικάρντο και θα πλαισιώσει τον Λάντο Νόρις στην ομάδα του Ουόκιν, ενώ την ίδια ώρα η Alpine «ψάχνεται» για το 2023. Η γαλλική ομάδα δεν έχει βρει οδηγό και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, με πρώτο στόχο να είναι ο Πιέρ Γκασλί της Scuderia AlphaTauri.

Φωτογραφίες: McLaren, Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!