Δοκιμές και... δοκιμασία στην Ισπανική F4 για τον Μαρκογιάννη

Πάνος Σεϊτανίδης
Δοκιμές και... δοκιμασία στην Ισπανική F4 για τον Μαρκογιάννη
Ο 17χρονος πήρε μία πρώτη γεύση από το θεσμό και θα κάνει ντεμπούτο εκεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε διπλό ταμπλό «παίζει» αυτό το Φθινόπωρο ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης αφού αποφάσισε να επεκτείνει το αγωνιστικό του πρόγραμμα και πέραν της Ιταλικής Formula 4, στην οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Παράλληλα με τις υποχρεώσεις του σε αυτό τον άκρως ανταγωνιστικό θεσμό, φέτος θα πάρει μία γεύση κι από ένα «αδερφό» πρωτάθλημα, αυτό της Ισπανικής Formula 4. Θα αγωνιστεί στον τελευταίο γύρο του 2022, που θα λάβει χώρα στο Σιρκουί της Καταλονίας στις 12-13 Νοεμβρίου.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ενόψει αυτού, με το που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο Red Bull Ring της Αυστρίας, ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να γνωρίσει την πίστα, το θεσμό αλλά και το αυτοκίνητο.

«Η Βαρκελώνη είναι μία πίστα παγκοσμίου βεληνεκούς. Η εμπειρία από εκεί θα φανεί χρήσιμη σε ό,τι κι αν κάνω από εδώ και πέρα, αν ανέβω κατηγορία το 2023 θα χρειαστεί 100%. Είναι μία πάρα πολύ ωραία πίστα, που την απολαμβάνω ως οδηγός, έχει πολλές γρήγορες και παρατεταμένες στροφές. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα εκεί και έκανα δοκιμές, οι ενδείξεις από τις οποίες ήταν πολύ θετικές. Οι χρόνοι ήταν καλοί και θεωρώ πως αυτό το διήμερο θα με βοηθήσει πολύ στην πορεία», είπε ο Μαρκογιάννης.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Αν αναρωτιέστε τι αλλάζει από την Ιταλική, στην Ισπανική Formula 4, δεν είναι μόνο οι νέες πίστες και οι διαφορετικοί αντίπαλοι εντός πίστας. Παρότι και οι δύο θεσμοί χρησιμοποιούν το ίδιο σασί (Tatuus T-021), στην Ισπανική Formula 4 τα μονοθέσια πατούν σε ελαστικά άλλου προμηθευτή, πράγμα που αλλάζει τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά, ο Μαρκογιάννης βρήκε γρήγορα ρυθμό και έκλεισε το τεστ σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο!

«Ήταν ένα πολύ παραγωγικό διήμερο. Ξεκινήσαμε το τεστ έχοντας από την αρχή ικανοποιητικό set-up στο αυτοκίνητο, πράγμα που με βοήθησε να μάθω τόσο την πίστα όσο και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μονοθεσίου. Τη δεύτερη μέρα προσπαθήσαμε να τελειοποιήσουμε το στήσιμο, με αποτέλεσμα να κάνουμε ένα καλό χρόνο που με τοποθέτησε στην τρίτη θέση της κατάταξης. Οπότε θεωρώ πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την αγωνιστική μου συμμετοχή εκεί. Έχοντας συλλέξει πολύτιμα δεδομένα, τόσο για το set-up του αυτοκινήτου όσο και για τα χαρακτηριστικά της πίστας, θα δουλέψουμε στον προσομοιωτή, πάντα σε συνεργασία με τον μηχανικό μου, ώστε να προετοιμαστώ περεταίρω για τον αγώνα του Νοεμβρίου», σημείωσε ο 17χρονος.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Η αγωνιστική εμπειρία της Ισπανικής Formula 4 θα σηματοδοτήσει το φινάλε της σεζόν για τον Τζώρτζη, όμως νωρίτερα, ο Έλληνας οδηγός έχει δύο αγωνιστικά τριήμερα στο πλαίσιο της Ιταλικής Formula 4: στις 7-11 Οκτωβρίου στην πίστα της Μόντσα και στις 21-23 Οκτωβρίου στο Μουτζέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!