Αστυπάλαια: 20.000 δρομολόγια με ηλεκτρικά Volkswagen το πρώτο τρίμηνο

Αστυπάλαια: 20.000 δρομολόγια με ηλεκτρικά Volkswagen το πρώτο τρίμηνο

Κώστας Μπιτσικώκος
Αστυπάλαια: 20.000 δρομολόγια με ηλεκτρικά Volkswagen το πρώτο τρίμηνο
Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία από τις υπηρεσίες ASTYBUS και astyGO.

Από τις 3 Ιουνίου τέθηκαν σε εφαρμογή στην Αστυπάλαια οι υπηρεσίες χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων του Volkswagen Group, στο πλαίσιο μετασχηματισμού της «Πεταλούδας του Αιγαίου» σε Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί. Πρόκειται για την υπηρεσία επιβατικών μεταφορών με ηλεκτρικά βαν (ASTYBUS) κατά παραγγελία και αυτή της κοινής χρήσης οχημάτων (astyGO). Και για τις δύο υπηρεσίες, η κράτηση γίνεται μέσω της εφαρμογής (app) AstyMOVE.

Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία χρήσης των υπηρεσιών κατά το πρώτο τρίμηνο ισχύος τους. Όσον αφορά την ASTYBUS, έγιναν 20.000 κρατήσεις δρομολογίων, από 1.500 χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Από αυτούς οι 200 έχουν επιλέξει την ετήσια συνδρομή, πρόκειται δηλαδή για κατοίκους του νησιού.
Σχετικά με την υπηρεσία κοινής χρήσης astyGO, έγιναν 500 κρατήσεις το τρίμηνο του καλοκαιριού, από 200 χρήστες που διένυσαν συνολικά 14.000 χιλιόμετρα με ηλεκτρικά οχήματα.

ASTYBUS: Πρόκειται για υπηρεσία ride sharing, όπου κάτοικοι και τουρίστες θα μπορούν να επιλέγουν το σημείο επιβίβασης και αποβίβασης από το ηλεκτρικό βαν, σε 30 προορισμούς στην Αστυπάλαια. Αρχικά τα δρομολόγια θα γίνονται με το ηλεκτρικό SUV ID.4 και από το φθινόπωρο με πέντε ηλεκτρικά βαν ID. Buzz.

astyGO: Είναι υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων (vehicle sharing), με ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Volkswagen ID.3 και e-up!), ηλεκτρικά scooter (Seat MO 125) και ηλεκτρικά ποδήλατα (Ducati). Εδώ η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με την ώρα χρήσης του οχήματος. Η υπηρεσία θα λειτουργεί μέσω συνεργασίας της Kosmocar και των τοπικών επιχειρηματιών. Τα συνολικά 18 οχήματα θα είναι διαθέσιμα σε διάφορους σταθμούς διάσπαρτους σε όλο το νησί.

Volkswagen Αστυπάλαια

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!