Formula 1, Σιγκαπούρη: Στην αντεπίθεση η Ferrari, στην κορυφή ο Σάινθ στο FP2

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Σιγκαπούρη: Στην αντεπίθεση η Ferrari, στην κορυφή ο Σάινθ στο FP2
O Κάρλος Σάινθ κράτησε ψηλά τη σημαία της Ferrari στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Μαρίνα Μπέι.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Σιγκαπούρης, τον 17ο αγώνα της Formula 1 στο 2022, με τον Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari να είναι ο ταχύτερος οδηγός στο FP2. O Ισπανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών έγραψε χρόνο 1:42,587 και πήρε την 1η θέση στη διαδικασία. Μάλιστα ήταν δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Σαρλ Λεκλέρ, κάτι το οποίο έφερε το 1-2 για την ιταλική ομάδα.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG, με τον ίδιο και τον Λιούις Χάμιλτον να μην έχουν καθαρά περάσματα στις προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Προβλήματα στο στρατόπεδο της Red Bull Racing, με τον Μαξ Φερστάπεν να ολοκληρώνει μόλις δύο γρήγορους γύρους στη μία ώρα της δεύτερης περιόδου.

Ας δούμε τι έγινε αναλυτικά στο FP2 του Grand Prix Σιγκαπούρης. Με το που ξεκίνησε η διαδικασία, είδαμε όλα τα μονοθέσια να βγαίνουν στην πίστα με τη μέση γόμα ελαστικών, εκτός από τις δύο McLaren και τον Σουμάχερ. Η βροχή δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνισή της, όμως οι πιθανότητες ήταν αρκετές. Μόνο οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing και ο Λεκλέρ δεν είχαν βγει στην πίστα, με τη Ferrari F1-75 να αντιμετωπίζει και πάλι πρόβλημα.

Μετά από 15 λεπτά στη διαδικασία ο Χάμιλτον ήταν στην κορυφή της κατάταξης με το 1:43,668 και ήταν μισό δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Σάινθ. Ο Ισπανός απάντησε όμως και τον ξεπέρασε με το 1:43,231

Έπρεπε να περάσουν 22 λεπτά για να δούμε τον Φερστάπεν στην πίστα, ο οποίος ακολούθησε διαφορετική στρατηγική, έχοντας τη σκληρή γόμα ελαστικών. Στον πρώτο του γύρο, έγραψε τον 5ο ταχύτερο χρόνο όντας 1,4 δευτερόλεπτα μακριά από τον Σάινθ.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της διαδικασίας, είδαμε τα πρώτα μονοθέσια στην πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Μπότας σκαρφάλωσε στη 2η θέση, ενώ ο Μάγκνουσεν στην 6η θέση. Για πρώτη φορά στη διαδικασία, είδαμε τον Πέρεζ να βγαίνει από τα pit, έχοντας τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Μεξικανός παρότι ακούμπησε τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 19 έγραψε τον 9ο ταχύτερο χρόνο.

Εν μέσω προσομοίωσης κατατακτηρίων, ο Λεκλέρ βγήκε στην πίστα με τη μέση γόμα ελαστικών, ενώ ο Σάινθ βελτίωσε την ταχύτερη επίδοση του FP2 με το 1:42,751. Οι οδηγοί της Mercedes δεν ολοκλήρωσαν την πρώτη τους προσπάθεια, κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος τους περιορίστηκε σημαντικά.
Τα πράγματα για τη Ferrari βελτιώθηκαν, με τον Σάινθ να βελτιώνει κι άλλο στο 1:42,587, με τον Λεκλέρ να ανεβαίνει 2ος όντας 0,295 δευτερόλεπτα πίσω από τον teammate του με τη μέση γόμα.

Ένα παράξενο περιστατικό συνέβη στον Πιέρ Γκασλί, ο οποίος όταν επέστρεψε στο γκαράζ του,η εισαγωγή αέρα πάνω από το κράνος του πήρε στιγμιαία φωτιά. Άμεσα έσπευσε στο σημείο μηχανικός της γειτονικής Aston Martin με πυροσβεστήρα, με τον Γάλλο να βγαίνει άμεσα από το μονοθέσιό του.

To δεύτερο μισό της διαδικασίας συνεχίστηκε με τις ομάδες να συνεχίζουν τα προγράμματά τους, δίχως όμως την παρουσία του Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είχε μείνει στο γκαράζ της ομάδας του, με κάποιου είδους πρόβλημα να τον κρατά εκεί. Ο Λεκλέρ έκανε ένα γύρο με τη μαλακή γόμα, όμως δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του.

Εν τέλει στα τελευταία 4 λεπτά ο Φερστάπεν βγήκε στην πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών κι έγραψε τον 4ο ταχύτερο χρόνο όντας τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Σάινθ. Αυτός ήταν ο τελευταίος γρήγορος γύρος της διαδικασίας, με τους οδηγούς να περιμένουν να μηδενίσει το χρονόμετρο για να κάνουν εξάσκηση στην εκκίνησης.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:00 ώρα Ελλάδος με το FP3. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές

Αποτελέσματα FP2 GP Σιγκαπούρης

F1 Σιγκαπούρη

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!