Formula 1, Λεκλέρ: «Έχασα χρόνο στο τελευταίο κομμάτι, θα είναι θεαματικός αγώνας»

Formula 1, Λεκλέρ: «Έχασα χρόνο στο τελευταίο κομμάτι, θα είναι θεαματικός αγώνας»
Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari πάλεψε για την pole position στο Grand Prix της F1 στη Σουζούκα, την έχασε όμως στις λεπτομέρειες.

Από τη δεύτερη θέση του grid θα εκκινήσει στο Grand Prix Ιαπωνίας ο Σαρλ Λεκλέρ, καθώς δεν κατάφερε να επικρατήσει του Μαξ Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο γύρος του οδηγού της Scuderia Ferrari στο Q3 ήταν στο 1:29.314, κατά μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από αυτόν του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, ο 24χρονος Μονεγάσκος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πίστας στη Σουζούκα: «Ο γύρος εδώ είναι δύσκολος διότι αν είσαι γρήγορος στον πρώτο τομέα χάνεις χρόνο στον τρίτο. Προσπάθησα να βρω την ιδανική ισορροπία στον τελευταίο μου γύρο, αλλά τα ελαστικά δεν ήταν στη σωστή κατάσταση στο τελευταίο κομμάτι και έτσι έχασα χρόνο. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές σε αυτή την πίστα, κάτι που είναι θετικό. Θα προσπαθήσω να κάνω έναν καλό αγώνα από τη δεύτερη θέση».

Ο Λεκλέρ φάνηκε να ανησυχεί για το… απρόβλεπτο του καιρού, καθώς όλα δείχνουν ότι η βροχή θα κάνει την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα (εκκίνηση στις 8 π.μ., ώρα Ελλάδας). «Η αίσθηση του μονοθεσίου είναι καλή, ας περιμένουμε να δούμε τις συνθήκες που θα επικρατούν στον αγώνα. Φαίνεται ότι η βροχή θα κάνει την εμφάνισή της κάποια στιγμή. Σίγουρα θα είναι ένας θεαματικός αγώνας».

Σαρλ Λεκλέρ

 

Photo Credits: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!