Formula 1: H «κατάρρευση» της Ferrari είχε αντίκτυπο στον Λεκλέρ

Formula 1: H «κατάρρευση» της Ferrari είχε αντίκτυπο στον Λεκλέρ
Ο πρώην πρωταθλητής της F1, Ζακ Βιλνέβ, υποστηρίζει πως τα συνεχόμενα λάθη της Scuderia Ferrari στο 2022 επηρέασαν τον Σαρλ Λεκλέρ.

Δίχως αμφιβολία η φετινή χρονιά της Scuderia Ferrari στη Formula 1, μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία βάσει της εικόνα που είχε δείξει στο ξεκίνημά της και το πως τελικά εξελίχθηκε. Ο Σαρλ Λεκλέρ είχε κερδίσει τους δύο εκ των τριών πρώτων Grand Prix. Έπειτα από 18 αγώνες στη σεζόν, ο Μονεγάσκος μετρά μόλις τρεις νίκες, κατακτώντας μόλις μία μετά την Αυστραλία - στην Αυστρία.

Τα λάθη της ομάδας και των οδηγών της σε συνδυασμό με την έλλειψη αξιοπιστίας, άνοιξαν το δρόμο για να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο Λεκλέρ έχασε (τουλάχιστον προς το παρόν) τη 2η θέση στη βαθμολογία οδηγών από τον Σέρχιο Πέρεζ.

Την άποψή του για τη Ferrari εξέφρασε ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1, Ζακ Βιλνέβ, ο οποίος τόνισε στο Formule1.nl πως η κακή απόδοση της ιταλικής ομάδας, είχε αντίκτυπο στον Λεκλέρ: «Φυσικά και ο Μαξ αξίζει το πρωτάθλημα. Εκτός από τους τρεις πρώτους αγώνες η Red Bull ήταν σχεδόν τέλεια. Η Ferrari κατέρρευσε μετά τους τρεις πρώτους αγώνες, έκαναν πολύ συχνά λάθη, κάτι που μεγάλωσε την πίεση στον Σαρλ. Ξεκίνησε κι εκείνος να κάνει λάθη και το ερώτημα είναι αν θα τα έκανε αυτά αν δεν τα είχε θαλασσώσει η ομάδα του. Το λάθος του από την 1η θέση στο Πολ Ρικάρ αποδείχθηκε κρίσιμο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Στην Ιαπωνία έγινε το ίδιο στον τελευταίο γύρο».

Σαρλ Λεκλέρ

Εκτός από την ανωτερότητα του Φερστάπεν στο φετινό πρωτάθλημα, η Red Bull Racing κέρδισε και τον αγώνα στο ρυθμό εξέλιξης. Η RB18 μετά τη Γαλλία μεταμορφώθηκε και είναι με διαφορά το καλύτερο μονοθέσιο στην πίστα.

Τέσσερις αγώνες απομένουν για το τέλος της φετινής χρονιάς της Formula 1 σε ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!