Γρουσούζικη η στροφή Μίλερ για τον... Τζάκ Μίλερ (vid)

Κώστας Παστρίμας
Γρουσούζικη η στροφή Μίλερ για τον... Τζάκ Μίλερ (vid)
Ο Τζακ Μίλερ δεν πρόλαβε να χαρεί τον αγώνα της πατρίδας του, αλλά στάθηκε τυχερός που δεν τραυματίστηκε στο ατύχημα με τον Άλεξ Μάρκεθ.

Ο Τζακ Μίλερ έφτασε στον αγώνα της πατρίδας του στο Φίλιπ Άιλαντ ως ένα από τα φαβορί για τη νίκη. Όλα πήγαιναν θετικά για τον αναβάτη της Ducati ο οποίος τιμήθηκε μάλιστα από τους ανθρώπους της πίστας με την ονοματοδοσία στην στροφή 4 η οποία πλέον ονομάζεται «Miller Corner». Παρόλα αυτά, ο αγώνας δεν κύλησε όπως θα περίμενε ο Μίλερ καθώς στην... δική του στροφή έμελλε να ολοκληρωθεί πρόωρα το GP της πατρίδας του.

Στον 8ο γύρο του αγώνα, ο Μίλερ είχε πλασαριστεί σε καλή θέση με στόχο να παλέψει για τη νίκη. Στα φρένα όμως του πλασαρίσματος για την στροφή 4 (Miller Corner), ο Άλεξ Μάρκεθ έχασε τον έλεγχο της Honda του. Προσπάθησε να αποφύγει τους αναβάτες μπροστά του, αλλά στο δρόμο του έτυχε να είναι η Ducati του Τζάκ Μίλερ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα και οι δύο αναβάτες να βρεθούν στο έδαφος με τον Μίλερ να έχει πόνους στο δεξί πόδι.

Ο Αυστραλός δεν τραυματίστηκε ευτυχώς, αλλά σίγουρα απογοητεύτηκε πολύ από την εγκατάλειψη στον αγώνα. Ο Μάρκεθ φυσικά ζήτησε συγνώμη από τον Μίλερ, κάτι που δέχτηκε ο Αυστραλός ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα βρήκε τη δύναμη να βγει στους συμπατριώτες του και να χαρίσει αυτόγραφα και φωτογραφίες. Αυτό το ατύχημα σήμανε επίσης και το τέλος της διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τον Μίλερ ο οποίος πλέον δεν έχει μαθηματικές ελπίδες.

MotoGP

Το λάθος του Μάρκεθ πάντως δεν έγινε πρώτη φορά στον αγώνα. Ο Φάμπιο Κουαρταράρο στην αρχή του αγώνα έκανε ακριβώς το ίδιο λάθος, ευτυχώς όμως δεν χτύπησε με κάποιος συναθλητή του. Ο Μαρκ Μάρκεθ από τη μεριά του ανάφερε ότι ιδιαίτερα με τη μοτοσικλέτα της Honda μπορούσες εύκολα να κάνει το συγκεκριμένο λάθος καθώς αν έχανες τη σταθερότητα στο πίσω μέρος στην έξοδο από την στροφή Stoner, τότε δύσκολα μπορούσες να σταματήσεις τη μοτοσικλέτα. Ο Άλεξ Μάρκεθ πάντως δέχτηκε ποινή Μεγάλου Γύρου στον επόμενο αγώνα της Μαλαισίας.

Η σύγκρουση Μίλερ-Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!