Ποια είναι τα στοιχεία της Zero DSR/X που την κάνουν να ξεχωρίζει (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ποια είναι τα στοιχεία της Zero DSR/X που την κάνουν να ξεχωρίζει (vid)
Το πρώτο sport touring μοντέλο της αμερικανικής μάρκας έρχεται με εξοπλισμό που ζηλεύουν πολλές μοτοσικλέτες τουρισμού.

Η Zero Motorcycles πριν από μερικές εβδομάδες παρουσίασε μια εντελώς καινούρια μοτοσικλέτας στην κατηγορία των adventure. Η DSR/X εντυπωσίασε αμέσως τον κόσμο των δύο τροχών καθώς εκτός από την ξεχωριστή της εμφάνιση, είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες τουρισμού που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα.

Zero

Βασικό στοιχείο της DSR/X είναι φυσικά η μεγαλύτερη μπαταρία η οποία βοηθάει στην επέκταση της αυτονομίας της μοτοσικλέτας. Σε μια μοτοσικλέτα τουρισμού η αυτονομία είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία και χάρη στην μπαταρία των 17,3 kWh (με την προσθήκη του Power Bank 20,9 kWh) η DSR/X είναι σε θέση να διανύσει σχεδόν 200 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες κίνησης. Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι η ταχύτητα φόρτισης καθώς ο αναβάτης μέσω της εξελιγμένη εφαρμογής Cypher III+ μπορεί να αυξήσει την παροχή στα 6,6kW και σε μία ώρα να φορτίσει το 95% της μπαταρίας!

Zero

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί από την Zero Motorcycles και στην οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι σε θέση να περάσει και από χωμάτινες διαδρομές. Οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 47mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της J.Juan. Στο σύστημα πέδησης έχει επιλεγεί προηγμένο σύστημα ABS της Bosch το οποίος διαθέτει συνδυασμένο σύστημα, σύστημα ελέγχου της εκκίνησης σε ανηφόρα και επιλογή Off-Road Mode που απενεργοποιεί το ABS στον πίσω τροχό.

Zero

Το σύστημα μετάδοσης είναι άμεσης μετάδοσης με τον ιμάντα να είναι ενισχυμένος από ανθρακονήματα. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 100 ίππους και 225 Nm ροπής, ενώ η τελική ταχύτητα έχει περιοριστεί στα 180 Km/h. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 247 κιλά, ενώ το ωφέλιμο φορτίο της DSR/X είναι στα 252 κιλά με έναν ενσωματωμένο χώρο φόρτωσης 28 λίτρων. Την DSR/X μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο της Electromove στην τιμή των 27.590 ευρώ.

Βίντεο από την παρουσίαση του DSR/X.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!