Formula 1: Ποινή στον Στρολ για τη τρομακτική σύγκρουση με τον Αλόνσο

Formula 1: Ποινή στον Στρολ για τη τρομακτική σύγκρουση με τον Αλόνσο
Ο Λανς Στρολ όχι μόνο εγκατέλειψε στο Grand Prix της F1 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά δέχθηκε και ποινή για τον επόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό.

Στον 22ο γύρο είδαμε ένα άκρως τρομακτικό ατύχημα να συμβαίνει στην πίσω ευθεία του Circuit of the Americas, ανάμεσα στις στροφές 11 και 12. Ο Φερνάντο Αλόνσο της Alpine είχε επαφή με τον Λανς Στρολ της Aston Martin, στην προσπάθειά του να τον προσπεράσει για την 6η θέση της κατάταξη.

Η Alpine σηκώθηκε στις δύο ρόδες και ευτυχώς κανένας οδηγός δεν έπαθε κάτι το σοβαρό αφού παρά το γεγονός πως η AMR22 έκανε σβούρες στην πίστα, όλοι οι οδηγοί που ακολουθούσαν, απέφυγαν τον Καναδό. Παρά τη ζημιά στο μονοθέσιό του, ο Αλόνσο όχι μόνο κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα, αλλά τερμάτισε εντός βαθμών, πριν... μπλέξει κι εκείνος με τους αγωνοδίκες.

Οι αγωνοδίκες, μετά το τέλος του αγώνα εξέτασαν το συμβάν και αφότου άκουσαν την εκδοχή και των δύο οδηγών, έκριναν πως ο Στρολ ήταν υπαίτιος για την επαφή. Στο πόρισμά τους, αναφέρουν πως ο Καναδός θα δεχθεί 3 θέσεις ποινής στην εκκίνηση του Grand Prix Μεξικού που είναι ο επόμενος αγώνας της Formula 1. Επιπλέον δέχθηκε δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια και πλέον έχει 5, με τους 12 να είναι το ανώτατο όριο πριν αποκλειστεί από αγωνιστικό τριήμερο (αριθμός που ανανεώνεται στο χρονικό όριο του ενός έτους).

Στην απόφασή τους, οι αγωνοδίκες τονίζουν:

«Ήταν ξεκάθαρο σε εμάς πως ο οδηγός με τον αριθμό 18 (Στρολ) έκανε καθυστερημένη κίνηση άμυνας, προς τα αριστερά, όταν το μονοθέσιο με τον αριθμό 14 (Αλόνσο) επιχειρούσε προσπέρασμα. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως ο οδηγός του μονοθεσίου νούμερο 18 φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη».

Στρολ

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!