Formula 1: Ο πανούργος Αλόνσο παίρνει τη «βοήθεια» του κοινού (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο πανούργος Αλόνσο παίρνει τη «βοήθεια» του κοινού (vid)
Ο οδηγός της Alpine F1 έκανε ένα ποστάρισμα όλο νόημα, ενόψει της εκδίκασης της Πέμπτης για όσα έγιναν στο GP των ΗΠΑ.

Αναμφίβολα ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της σύγχρονης Formula 1 και πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε πως οι δύο παγκόσμιοι τίτλοι του, είναι λίγοι αν αναλογιστεί κανείς το περίσσιο ταλέντο του. Όμως την ίδια ώρα, είναι ξεκάθαρα και… πρωταθλητής στα επικοινωνιακά τρικ.

Ο Ισπανός έδωσε μία συγκλονιστική οδηγική παράσταση στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Εκκίνησε δέκατος-τέταρτος έχοντας ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κινητήρα αλλά είχε σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση και στην επανεκκίνηση του γύρου 22, προσπάθησε να περάσει και τον μελλοντικό του teammate, Λανς Στρολ.

Ο οδηγός της Aston Martin άλλαξε κατεύθυνση την τελευταία στιγμή, συγκρούστηκαν και η Alpine A522 σηκώθηκε… σούζα. Παρά την ανώμαλη προσγείωση και τις ζημιές που υπέστη το γαλλικό μονοθέσιο, ο οδηγός από το Οβιέδο επέστρεψε στα pit, άλλαξε εμπρός αεροτομή και συνέχισε.

Μάλιστα κατάφερε να δει την καρό σημαία έβδομος αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ αφού μετά από ένσταση της Haas, πήρε ποινή 30 δευτερολέπτων γιατί συνέχισε με τον δεξί καθρέφτη του «πληγωμένο», ώσπου τελικά αποκολλήθηκε και αποτέλεσε κίνδυνο για άλλους οδηγούς.

Η Alpine αποφάσισε να εφεσιβάλλει την απόφαση των αγωνοδικών του αγώνα στο Circuit of the Americas και το επόμενο βήμα θα είναι νέα εξέταση των δεδομένων, αυτή τη φορά στο Μεξικό όπου διεξάγεται ο εικοστός αγώνας του 2022.

Όμως ενόψει της εκδίκασης της Πέμπτης, ο 41χρονος αποφάσισε να επιστρατεύσει τη «βοήθεια» του κοινού, με ένα ποστάρισμα όλο νόημα!

Φερνάντο Αλόνσο

«Σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα που έλαβα. Είναι μία από τις σπάνιες στιγμές στο σπορ, που νιώθω πως είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και έχουμε την ίδια άποψη για τους κανονισμούς. Γι’ αυτό, η Πέμπτη είναι μία σημαντική ημέρα για το σπορ που αγαπάμε τόσο πολύ, καθώς αυτή η απόφαση να υποδείξει αν κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για το μέλλον. Και πάλι σας ευχαριστώ για την στήριξή σας», έγραψε ο Αλόνσο.

Μένει να δούμε αν η απόφαση των αγωνοδικών θα είναι… «προς τη σωστή κατεύθυνση» ή όχι.

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!