Formula 1, Φερστάπεν: «Ξέρω πως είναι μεγάλη η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Φερστάπεν: «Ξέρω πως είναι μεγάλη η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή»
Ικανοποιημένος από την pole position για το Grand Prix της F1 στο Μεξικό αλλά όχι εφησυχασμένος παρουσιάστηκε ο Μαξ Φερστάπεν.

Η συναρπαστική μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Πόλης του Μεξικού, είχε νικητή τον Μαξ Φερστάπεν. Σε αντίθεση με το 2019 όταν έχασε εκ των υστέρων την pole γιατί αγνόησε κίτρινες σημαίες, αυτή τη φορά κανένας δεν μπορούσε να στερήσει την κορυφή από τον οδηγό της Red Bull Racing.

Παρότι σε όλη τη διαδικασία οι διαφορές ήταν ελάχιστες, την κρίσιμη στιγμή ο Ολλανδός ήταν τρία δέκατα μπροστά από τους αντιπάλους του – πράγμα που του χάρισε την έκτη του pole position σε 20 προσπάθειες στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

«Ήταν ωραίες κατατακτήριες δοκιμές. Με μικρές διαφορές. Μετά το FP3 κάναμε κάποιες αλλαγές ρυθμίσεων στο μονοθέσιο, αυτό μου επέτρεψε να βρω καλύτερο ρυθμό και το να είμαι στην pole εδώ είναι φανταστικό. Φυσικά ξέρω πως είναι μεγάλη η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή άρα θα χρειαστώ καλή εκκίνηση. Όμως έχουμε ένα καλό μονοθέσιο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε ο 25χρονος.

Πίσω του είχε τις δύο Mercedes W13 E Performance, με τα γερμανικά μονοθέσια να παρουσιάζουν ανταγωνιστική εικόνα στο Autodromo Hermanos Rodriguez. Πράγμα που αναγκάζει τον Φερστάπεν να τις υπολογίζει στον αγώνα.

«Θα είναι ένα Grand Prix με ενδιαφέρον. Συνήθως και οι Mercedes έχουν καλό ρυθμό αγώνα. Η στρατηγική θα παίξει το ρόλο της και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτόν τον τομέα απόψε», τόνισε.

Φυσικά, το κοινό που γέμισε τις κερκίδες της πίστας στην Πόλη του Μεξικού, ελπίζει αύριο σε επιτυχία του τοπικού ήρωα, Σέρχιο Πέρεζ. Εκκινεί τέταρτος και σύμφωνα με τον teammate του, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα.

Σέρχιο Πέρεζ

«Ο Τσέκο θα είναι στη μάχη αύριο. Είμαι σίγουρος πως έχουμε γρήγορο μονοθέσιο σε ρυθμό αγώνα. Ελπίζω να έχουμε ένα απολαυστικό Grand Prix, με πολλή δράση», είπε ο Φερστάπεν.

Ο εικοστός αγώνας της σεζόν αρχίζει στις 22.00 το βράδυ της Κυριακής. Μισή ώρα νωρίτερα έχουμε «εκκίνηση» στο LIVE του Gazzetta, για να μπείτε σε κλίμα για τη μάχη του Μεξικού.

LIVE GP Μεξικού

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!