WEC: H συγκλονιστική Ferrari 499P ξεσήκωσε τους Ιταλούς στην Ίμολα (vid)

WEC: H συγκλονιστική Ferrari 499P ξεσήκωσε τους Ιταλούς στην Ίμολα (vid)
Tην πρώτη του επίσημη εμφάνιση πραγματοποίησε το νέο Le Mans Hypercar της Ferrari, σε μία ημέρα γιορτής για την ιταλική φίρμα.

Το 2023 η Ferrari αναμένεται να γράψει ιστορία, καθώς θα συμμετάσχει στην κατηγορία Hypercar του WEC με τη νέα 499P. Το νέο της Le Mans Hypercar παρουσιάστηκε στην Ίμολα στο πλαίσιο του Ferrari Finali Mondiali και θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο τον ερχόμενο Μάρτιο στον αγώνα του Σίμπρινγκ. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που η ιταλική φίρμα θα συμμετάσχει με εργοστασιακή συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ που έλαβε χώρα στην πίστα της Ίμολα, η νέα 499P «έκλεψε» την παράσταση σε demo runs που πραγματοποίησε μπροστά σε χιλιάδες φίλους της Ferrari που βρέθηκαν στην πίστα. Μάλιστα, προσέλκυσε περισσότερο ενδιαφέρον από πληθώρα μονοθεσίων της Formula 1 που έκαναν επίσης γύρους επίδειξης.

Η Ferrari 499P φορά έναν V6 turbo hybrid κινητήρα που έχει βασιστεί στην αρχιτεκτονική της μονάδας που εφοδιάζει την 296 GTB και βρυχήθηκε για πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο, με το ιταλικό πρωτότυπο να είναι ντυμένο στα επίσημα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα το 2023. Το παραδοσιακό κόκκινο (Rosso Corsa) συνδυάζεται εξαιρετικά με το κίτρινο (Giallo Modena) και στην πίστα το LMH μοιάζει με έργο τέχνης.

Στο τιμόνι του αγωνιστικού βρέθηκε ο Αλεσάντρο Πιέρ Γκουίντι, ο οποίος αναμένεται να είναι μέρος του lineup της Ferrari το 2023. Ο Ιταλός έχει αναρριχηθεί μέσα από τις κατηγορίες GT οδηγώντας για λογαριασμό της ιταλικής φίρμας και έχει παίξει ήδη μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της 499P.

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, το Le Mans Hypercar των Ιταλών αναμένεται να περάσει από την ομολογκασιόν της FIA. Στην πρώτη της σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του WEC, η Ferrari θα έχει για αντιπάλους τις Toyota Gazoo Racing, Peugeot, Glickenhaus Racing, Porsche και Cadillac.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!