Formula 1, Φερστάπεν: «Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Φερστάπεν: «Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα»
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 σπάει τα ρεκόρ αλλά δεν δείχνει διατεθειμένος να πατήσει φρένο.

Μία ακόμα νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν, που επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση στο Grand Prix της Πόλης του Μεξικού, που αποτέλεσε τον εικοστό γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο οδηγός της Red Bull Racing μετέτρεψε την pole position σε μία επιβλητική νίκη, με την οποία έφτασε τις 14 επιτυχίες μέσα σε μία σεζόν – σπάζοντας έτσι το ρεκόρ που κατείχαν οι Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ. Όμως παρά τις επιτυχίες, προειδοποίησε τον ανταγωνισμό για τη συνέχεια…

«Ήταν μία απίστευτη σεζόν έως τώρα. Την απολαμβάνουμε και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα», είπε ο Ολλανδός στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τις οποίες πραγματοποίησε ο βετεράνος οδηγός της F1, Μαρκ Ζενέ.

Στη συνέχεια, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε στον αγώνα των 71 γύρων στο Autodromo Hermanos Rodriguez και τις απαιτήσεις που είχε η στρατηγική που επέλεξε η Red Bull Racing.

«Η καλή εκκίνηση με βοήθησε ενόψει της συνέχειας του αγώνα, το να παραμείνω στην πρωτοπορία μετά την πρώτη στροφή. Βέβαια είχαμε και διαφορετική στρατηγική από τις Mercedes. Ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα και το μονοθέσιό μας ήταν και πάλι πολύ καλό. Έπρεπε να προφυλάξουμε τα ελαστικά μας γιατί κάναμε ένα πολύ μεγάλο stint με τη μέση γόμα αλλά τα καταφέραμε», είπε ο Φερστάπεν.

Όσο για τους Μεξικανούς που γέμισαν τις κερκίδες, μετατρέποντας την πίστα της Πόλης του Μεξικού σε… γήπεδο, είπε: «Είναι φοβερό. Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα και λατρεύουμε να αγωνιζόμαστε εδώ».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!