Volkswagen: Έχει σε αναμονή 700.000 παραγγελίες μόνο στην Ευρώπη

Volkswagen: Έχει σε αναμονή 700.000 παραγγελίες μόνο στην Ευρώπη

Κώστας Μπιτσικώκος
Volkswagen: Έχει σε αναμονή 700.000 παραγγελίες μόνο στην Ευρώπη
Οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και γενικότερα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Με αρνητικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου για το 2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ACEA, αν και η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για σημαντική άνοδο των πωλήσεων φέτος. Και αυτό διότι συνεχίζονται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που σε συνδυασμό με το υψηλό ενεργειακό κόστος διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα την παραγωγή νέων οχημάτων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση, κάτι που οδηγεί σε πολύμηνες καθυστερήσεις στην παράδοση νέων οχημάτων. Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Volkswagen για το πρώτο εννεάμηνο του 2022, τα στελέχη της γερμανικής μάρκας εκτίμησαν ότι οι δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα και η πίεση από το υψηλό ενεργειακό κόστος θα συνεχιστούν και το 2023.

Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι εκκρεμούν 700.000 παραγγελίες οχημάτων μόνο στην Ευρώπη! Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος και ενδεικτικός των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ACEA (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων) ζητά από την Κομισιόν να συνδράμει ώστε να εξασφαλιστεί πρόσβαση στις πρώτες ύλες, που είναι απαραίτητες για την παραγωγή των οχημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!