Formula 1: Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής της Ferrari, Μάουρο Φοργκιέρι

Formula 1: Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής της Ferrari, Μάουρο Φοργκιέρι
Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως ο άλλοτε σχεδιαστής μονοθεσίων της ιταλικής φίρμας στην F1, Μάουρο Φοργκιέρι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ένα πολύ ξεχωριστό μέλος της ιστορίας της Ferrari στη Formula 1 έφυγε από τη ζωή. Ο Μάουρο Φοργκιέρι, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία στο Μαρανέλο. Όντως από νεαρή ηλικία «παιδί» της Ferrari, ο Ιταλός ανέλαβε το τεχνικό τμήμα στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και έφερε τεράστιες επιτυχίες στους «κόκκινους».

Πρώτο του μεγάλο δημιούργημα ήταν η 158 που έδωσε στον Τζον Σέρτις το πρωτάθλημα το 1964. Ένα από τα πιο εμβληματικά του μονοθέσια ήταν η 312Τ, με την οποία κερδίθηκαν πρωταθλήματα από το 1975 μέχρι και το 1980 - τρία οδηγών και τέσσερα κατασκευαστών. Συνολικά, κατέκτησε 27 νίκες. Μέχρι σήμερα είναι το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία του σπορ.

Ferrari F1

Τελευταίο μονοθέσιο που του Φοργκιέρι που έφερε επιτυχίες στη Ferrari ήταν η 126CK που κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1982 και το 1983. Ο Ιταλός παρέδωσε τα ηνία του τεχνικού τμήματος το 1984, ενώ το 1987 αποχώρησε οριστικά από τη Scuderia.

Αργότερα δημιούργησε το Oral Engineering Group, το οποίο συνεργάστηκε με μεγάλες μάρκες όπως οι: Lamborghini, Bugatti, BMW και Aprilia.

Μάουρο Φορτζέρι

O επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, μίλησε για το θάνατο του Φοργκιέρι: «Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους στη Scuderia Ferrari. Θρηνούμε το θάνατο του Μάουρο Φοργκιέρι, ενός εκ των πιο εκπληκτικών ανθρώπων που έχουν εργαστεί στο Μαρανέλο».

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!