Formula 1, Φερστάπεν: «Λοταρία το Q3, είχα μπλοκάρισμα στη στροφή 8»

Formula 1, Φερστάπεν: «Λοταρία το Q3, είχα μπλοκάρισμα στη στροφή 8»
Ευχαριστημένος έμεινε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing από το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών της F1 στο Σάο Πάολο, παρά τις ανατροπές στη διαδικασία.

Σε θρίλερ εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας στην πίστα του Ιντερλάγος, με τον Κέβιν Μάγκνουσεν να γράφει ιστορία για τη Haas. Ο Δανός έκανε γρήγορο γύρο τη στιγμή που έπρεπε στο Q3 και κέρδισε όλους τους υπόλοιπους οδηγούς, κατακτώντας την πρώτη του pole στη Formula 1.

Δίπλα του αύριο στον Αγώνα Σπριντ θα έχει τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός οδηγός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσει και τους δύο αγώνες που ακολουθούν, το Σάββατο και την Κυριακή.

Μιλώντας μετά το τέλος του Q3, ο Φερστάπεν αναφέρθηκε στις χαοτικές συνθήκες και τον τελευταίο του γύρο: «To ξέραμε πως θα κριθεί η pole στον ένα γύρο, λόγω της πιθανότητας βροχής. Είχα ένα μπλοκάρισμα στη στροφή 8 και αυτό μου κόστισε την pole position. Συγκριτικά με τον κύριο ανταγωνισμό μας όμως φαίνεται πως είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Στις συνθήκες αυτές όλα μπορούν να γίνουν. Είμαστε και πάλι στις μπροστά θέσεις, το οποίο είναι το πιο σημαντικό».

Μαξ Φερστάπεν

Όσο για τις συνθήκες στην πίστα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Πρέπει να βρεις το όριο για το πόσο θα πιέσεις, αλλά επίσης δεν θέλεις να κάνεις λάθη και να βρεθείς εκτός. Πρέπει να παραμείνεις ήρεμος κατά τη διάρκεια του Q1, του Q2. To Q3 ήταν λοταρία, όμως είμαστε και πάλι στην πρώτη σειρά».

Όσο για το πώς θα προσεγγίσει τους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής, ο Ολλανδός ανέφερε: «Πάντα προσπαθώ να το διασκεδάσω, αλλά η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Για να δούμε αν θα είμαστε ανταγωνιστικοί αύριο. Και επίσης ο καιρός… δεν έχω ιδέα για το τι θα συμβεί. Αυτό κάνει το Ιντερλάγος πάντα ιδιαίτερο».

Τα κόκκινα φώτα αύριο σβήνουν στις 21.30, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα, με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!