Formula 1, Χόρνερ: «Αν ο Μαξ μπορεί να βοηθήσει τον Τσέκο, θα το κάνει» (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Χόρνερ: «Αν ο Μαξ μπορεί να βοηθήσει τον Τσέκο, θα το κάνει» (vid)
Ο επικεφαλής της Red Bull Racing μίλησε για την άρνηση του Μαξ Φερστάπεν να δώσει στον Σέρχιο Πέρεζ την έβδομη θέση στο Grand Prix της F1 στη Βραζιλία.

Μπορεί η Mercedes να πανηγύρισε στο Grand Prix Βραζιλίας την πρώτη φετινή της νίκη και μάλιστα κάνοντας το εμφατικό 1-2, όμως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Ιντερλάγκος όλη η προσοχή στράφηκε στη Red Bull Racing. Και για τους λάθος λόγους!

Παρότι ο Σέρχιο Πέρεζ δίνει μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, στην οποία πλέον ισοβαθμεί με τον Σαρλ Λεκλέρ, ο Μαξ Φερστάπεν αρνήθηκε να τον βοηθήσει. Ο Ολλανδός τερμάτισε έκτος, αρνούμενος την προτροπή της ομάδας του να αφήσει τον Μεξικανό να περάσει.

Αυτό προκάλεσε ατάκες που θα συζητηθούν, με τον οδηγό από τη Γουαδαλαχάρα να μη μασάει τα λόγια του. Ποια είναι όμως η θέση της ομάδας; Μιλώντας στο Sky Sports F1, o επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ρωτήθηκε αν ο Φερστάπεν θεωρεί τα δικά του συμφέροντα σημαντικότερα από εκείνα της ομάδας.

Ο Βρετανός ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, δουλεύουμε ως ομάδα, αγωνιζόμαστε ως ομάδα. Στόχος και προτεραιότητά μας είναι να τερματίσει δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Τσέκο. Είναι κάτι που δεν έχουμε πετύχει ποτέ στο παρελθόν. Ο Μαξ δεσμεύτηκε για αυτό και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο Άμπου Ντάμπι για να το πετύχουμε. Θα είναι λοιπόν μία ξεκάθαρη μάχη ανάμεσα στον Τσέκο και τον Σαρλ (Λεκλέρ) κι αν Μαξ μπορεί να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο, θα το κάνει».

Κοινώς, η συζήτηση που ακολούθησε του αγώνα, ανάμεσα στον Φερστάπεν, τον Πέρεζ, τον Χόρνερ και τον ισχυρό άνδρα του προγράμματος Formula 1 της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, έβγαλε λευκό καπνό.

«Δεν πρόκειται να αναλύσω τι ειπώθηκε πίσω από κλειστές πόρτες. Οι οδηγοί το συζήτησαν, έσφιξαν τα χέρια και έχουν στρέψει την προσοχή τους στον επόμενο αγώνα», είπε ο Χόρνερ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!