Formula 1, Άμπου Ντάμπι: Η Mercedes προβλέπει ένα δύσκολο τριήμερο

Formula 1, Άμπου Ντάμπι: Η Mercedes προβλέπει ένα δύσκολο τριήμερο
Παρά την επιτυχία της Βραζιλίας, στις τάξεις της Mercedes-AMG προβλέπουν ένα δύσκολο φινάλε στη φετινή σεζόν της F1 στο Άμπου Ντάμπι.

Έπειτα από την επιτυχία του Grand Prix Βραζιλίας, η διάθεση και το ηθικό στο στρατόπεδο της Mercedes-AMG έχει ανέβει στα ύψη. Η νίκη του Τζορτζ Ράσελ και η 2η θέση του Λιούις Χάμιλτον στο Ιντερλάγος έφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα του 2022, σε μία σεζόν που έδειχνε να είναι χαμένη. Η W13 E-Performance ανά περιόδους ήταν ένα μονοθέσιο που δεν μπορούσαν οι δύο Βρετανοί οδηγοί να το οδηγήσουν στο όριο, όντας μερικές φορές πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργή από τους πρώτους.

Τελευταίος αγώνας του 2022 είναι το Grand Prix Άμπου Ντάμπι, με τη Mercedes να θέλει να τελειώσει τη σεζόν με θετικό τρόπο. Όμως οι ελπίδες της δεν είναι τόσο μεγάλες, μιας και περιμένει προσγείωση στην... πραγματικότητα. Ο νικητής της Βραζιλίας, Τζροτζ Ράσελ, ήταν αυτός που μίλησε σχετικά με τη δυναμική των Γερμανών στη Γιας Μαρίνα.

«Πηγαίνοντας στο Άμπου Ντάμπι, έχω το προαίσθημα πως ο ρυθμός μας θα είναι παρόμοιος με της… Ferrari. Θα είμαστε μάλλον ένα βήμα πίσω από τη Red Bull. Οι τελευταίες δύο πίστες έχουν αρκετές αργές στροφές, στις οποίες είμαστε εξαιρετικοί όλη τη σεζόν. Η πρόοδος που έχουμε κάνει όμως ως ομάδα όλη τη σεζόν είναι απίστευτη. Από το Όστιν και μετά μαχόμαστε για νίκες ή έχουμε πιθανότητες για νίκες σε κάθε αγώνα. Είναι μία ώθηση που μας δίνει αυτοπεποίθηση σε εμάς και στους ανθρώπους στο εργοστάσιο ενόψει χειμώνα. Θα τα δώσουμε όλα ώστε από το πρώτο χειμερινό τεστ να μπορούμε να έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορεί να μάχεται για νίκες», είπε ο Βρετανός.

F1 Βραζιλία

 

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, πιστεύει επίσης πως στη Γιας Μαρίνα η ομάδα του δεν θα είναι όσο ανταγωνιστική ήταν στο Ιντερλάγος: «Στα χαρτιά, το Άμπου Ντάμπι θα είναι πιο δύσκολο για εμάς, λόγο του drag (αντίσταση στον αέρα) που έχει το μονοθέσιο μας και δεν ξέρουμε το γιατί. Πιστεύω πως γνωρίζουμε γιατί ήμασταν τόσο καλοί στη Βραζιλία. Γνωρίζουμε όμως το λόγο που ήμασταν τόσο πιο μπροστά από τις άλλες ομάδες; Όχι».

F1 Βραζιλία

Όσο για τον Λιούις Χάμιλτον, ο η πρόοδος της ομάδας του είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, όπως ανέφερε: «Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε ποιο ήταν το πρόβλημα και πώς να το λύσουμε. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί δοκιμάζαμε πολλά και διαφορετικά πράγματα και τα προβλήματά μας παρέμεναν ίδια. Οπότε, αυτό που έχουμε καταφέρει είναι τεράστιο. Ξέρουμε πού πρέπει να επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας το χειμώνα. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα και όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα».

Πριν από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, η Mercedes είναι μόλις 19 βαθμούς πίσω από τη Scuderia Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, στη μάχη για τη 2η θέση.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!