Ντόορνμπος: «Απίστευτο που δεν “έπεσαν κεφάλια” από το καλοκαίρι στη Ferrari»

Πάνος Σεϊτανίδης
Ντόορνμπος: «Απίστευτο που δεν “έπεσαν κεφάλια” από το καλοκαίρι στη Ferrari»
Ο βετεράνος οδηγός της F1 σχολίασε την καθυστέρηση στις αλλαγές στη διοίκηση της θρυλικής ιταλικής ομάδας.

Μετά το φινάλε της αγωνιστικής δράσης στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2022, που βρήκε πρωταθλητές τους Μαξ Φερστάπεν και Red Bull Racing, η προσοχή όλων στράφηκε στο στρατόπεδο των ηττημένων.

Το απογοητευτικό φινάλε σε μία σεζόν που ξεκίνησε εντυπωσιακά για τη Scuderia Ferrari, έφερε εξελίξεις. Ο Ματία Μπινότο έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης του εμβληματικού brand κι αυτή έγινε δεκτή. Έτσι τώρα, η ιταλική ομάδα αναζητά νέο διευθυντή.

Σαρλ Λεκλέρ

Όμως για πολλούς, αυτή η εξέλιξη ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση. Ανάμεσά τους ήταν και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Ρόμπερτ Ντόορνμπος, που μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους «κόκκινους».

Ή καλύτερα… έγραψε, μιας και η άποψή του αποτυπώθηκε στη στήλη του στο Ολλανδικό TG: «Μου φαίνεται ακόμα απίστευτο, που δεν έκαναν αλλαγές στη διοίκηση της ομάδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος και που δεν “έπεσαν κεφάλια”. Σίγουρα αυτό ακούγεται αυστηρό αλλά έτσι γίνεται στους άλλους οργανισμούς που δεν αποδίδουν και αποτυγχάνουν τόσο συχνά. Όσο δεν υπάρχουν συνέπειες, τα λάθη μαζεύονται».

Ματία Μπινότο

Ο 41χρονος που έτρεξε σε 11 Grand Prix (οκτώ ως οδηγός της Minardi το 2005 και τρία ως οδηγός της Red Bull Racing το 2006), εντόπισε το γιατί η Ferrari ηττήθηκε από τους «ταύρους».

«Μία εταιρεία που βρίσκεται στο χρηματιστήριο, μία τόσο μεγάλη ομάδα, με τόσο μεγάλες επενδύσεις, τόση πίεση για να έρθουν ξανά επιτυχίες… και αποδίδεις έτσι. Στη Βαρκελώνη συνειδητοποίησαν πως είχαν το μονοθέσιο για να διεκδικήσουν τον παγκόσμιο τίτλο… και μετά έκαναν τόσα αχρείαστα λάθη. Λάθη στρατηγικής, λάθη στα pit stop, διαρκής σύγχυση. Και σαν να μην έφταναν αυτά, λάθη και από τους οδηγούς. Με όλα αυτά, δεν είσαι έτοιμη ως ομάδα για να επιτεθείς μία καλά λαδωμένη μηχανή όπως η Red Bull», σχολίασε ο Ολλανδός.

Ρόμπερτ Ντόορνμπος

Η Ferrari ξεκίνησε εντυπωσιακά το 2022. Μετά τις πολλά υποσχόμενες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν αλλά και στον τρίτο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστραλία. Στους 19 αγώνες που ακολούθησαν μέχρι το φινάλε της σεζόν, πήρε μόνο άλλες δύο νίκες.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!