Formula E: Η Nissan είναι έτοιμη για τη Gen3 εποχή

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula E: Η Nissan είναι έτοιμη για τη Gen3 εποχή
Η Nissan είναι έτοιμη για νέες περιπέτειες στη Formula E το 2023, με ανανεωμένο οδηγικό δίδυμο και νέο χρωματισμό στο αμιγώς ηλεκτρικό Gen3 αγωνιστικό μονοθέσιό της.

Η Nissan Formula E Team ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του Gen3 αγωνιστικού της, με την ιαπωνική ομάδα να παρουσιάζει τα νέα της χρώματα στη Μαδρίτη. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός διαθέτει ένα μοτίβο από άνθη κερασιάς και ένα “νεύμα” στο Ιαπωνικό DNA της ομάδας, αντιπροσωπεύοντας επίσης ένα νέο ξεκίνημα.

Η Nissan προετοιμάζεται πυρετωδώς για την 9η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E και στη νέα της προσπάθεια έχει πραγματοποιήσει ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Η σύνθεση των οδηγών της για τη σεζόν του 2023 είναι διαφοροποιημένη. Με τον ερχομό των Νόρμαν Νάτο και Σάσα Φένεστραζ, η εκστρατεία για το 2023 σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη Nissan Formula E Team, συνδυάζοντας την εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό. Ο Γάλλος Νάτο θα αγωνιστεί με το μονοθέσιο #17, ενώ ο Γαλλο-Αργεντινός Φένεστραζ θα πάρει το τιμόνι του μονοθεσίου #23.

Nissan Formula E

Οι δοκιμές πριν από τη σεζόν θα αποτελέσουν επίσης την πρώτη φορά που η NEOM McLaren Formula E Team θα λάβει μέρος σε μια επίσημη διαδικασία της Formula E με κινητήρα Nissan. Οι δύο ομάδες συνεργάζονται, με τη βρετανική να τρέχει με το κινητήριο σύνολο της ιαπωνικής φίρμας για ολόκληρη την εποχή Gen3.

 

O CEO της Nissan Formula E Team, Τομάσο Βόλπε, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Το επίπεδο καινοτομίας αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα πάνω, σε σχέση με τα κινητήρια σύνολα Gen2, επομένως μας φέρνει μπροστά σε μια πολύ διαφορετική πρόκληση. Έχουμε δύο νέους οδηγούς και η ομάδα έχει επίσης υποστεί κάποιες αλλαγές, επομένως θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε ως ενιαίο σύνολο από την πρώτη μέρα για να βρούμε την καλύτερη ρύθμιση και να μάθουμε το αυτοκίνητό μας. Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούμε και ανυπομονούμε να δούμε το μονοθέσιο στην πίστα».

O πρώτος αγώνας της Formula E για το 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου με το ePrix Μεξικού στο Μέξικο Σίτι.

Nissan Formula E

Φωτογραφίες: Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!