Formula 1: Στη Williams ο Έλληνας σχεδιαστής Άγγελος Τσιαπάρας

Formula 1: Στη Williams ο Έλληνας σχεδιαστής Άγγελος Τσιαπάρας
To δυναμικό της Williams στο εργοστάσιο του Γκρόουβ θα ενισχυθεί με την προσθήκη του πολύπειρου Έλληνα σχεδιαστή, Άγγελου Τσιαπάρα.

O μήνας Δεκέμβριος έχει αποδεχθεί ιδιαίτερα ανατρεπτικός για την ομάδα της Williams. O επικεφαλής των Βρετανών, Γιοστ Κάπιτο, αποχώρησε από το Γκρόουβ μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Φρανσουά-Χαβιέ Ντεμεζόν, με τους αντικαταστάτες τους να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Η Dorilton Capital πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις από τη στιγμή που αγόρασε την ιστορική ομάδα, για να μπορέσει να σκαρφαλώσει στο grid. Μία από τις αλλαγές που φέρνει είναι η προσθήκη επιπλέον προσωπικού σε σημαντικές θέσεις ώστε τα μονοθέσια της ομάδας να γίνουν ολοένα και πιο γρήγορα.

Η τελευταία κίνησή της είναι αυτή του Έλληνα σχεδιαστή, Άγγελου Τσιαπάρα για το ρόλο του επικεφαλής σχεδιασμού. Από το 2017 ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος σχεδιασμού στη Red Bull Racing και παλαιότερα έχει εργαστεί για τη Manor. Λόγω συμβολαίου του με την αυστριακή ομάδα, η προσθήκη του στη Williams θα καθυστερήσει μερικούς μήνες.

Red Bull F1

H βρετανική ομάδα ήταν μαζί με την Aston Martin, αυτές που αντέγραψαν το σχεδιασμό της Red Bull Racing στο 2022, με τις επιδόσεις τους στην πίστα να βελτιώνονται σημαντικά. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν, η Williams πάλευε για βαθμούς. Η προσθήκη του Τσιαπάρα, θα φέρει ακόμα περισσότερη εμπειρία στο Γκρόουβ, ώστε να κάνει η ομάδα το βήμα που απαιτείται.

Αυτή είναι ακόμη μία μεγάλη απώλεια για τη Red Bull Racing, έπειτα από την αποχώρηση του Νταν Φάλοουζ, ο οποίος μετακόμισε στην Aston Martin το 2022. Ο Βρετανός έπιασε δουλειά στο εργοστάσιο του Σίλβερστον τον περασμένο Απρίλιο και έχει αναλάβει τη δημιουργία της AMR23.

Με τη σειρά μας, ευχόμαστε στον Άγγελο Τσιαπάρα καλή σταδιοδρομία και το νέο κεφάλαιο της καριέρας του να συνδυαστεί με μεγάλες επιτυχίες.

Williams F1

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!