Formula 1: Οι αριθμοί των rookies το 2023

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Οι αριθμοί των rookies το 2023
Οι οδηγοί των McLaren και Scuderia AlphaTauri για το 2023, Όσκαρ Πιάστρι και Νικ Ντε Βρις, επέλεξαν τους αριθμούς που θα χρησιμοποιήσουν στην καριέρα τους στην F1.

Το 2023 θα δούμε τη συμμετοχή τριών πρωτοεμφανιζόμενων οδηγών στη Formula 1. Οι Όσκαρ Πιάστρι, Νικ Ντε Βρις και Λόγκαν Σάρτζεντ θα κάνουν το μεγάλο βήμα και θα συμμετάσχουν στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ με τις McLaren, Scuderia AlphaTauri και Williams. Ο Ολλανδός οδηγός μπορεί να έτρεξε στο Grand Prix Ιταλίας, όμως επειδή δεν έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από δύο αγώνες κατατάσσεται στους rookies.

Ήδη γνωρίζαμε πως το 2023 ο Σάρτζεντ θα έχει τον αριθμό 2. Όμως τι ισχύει για τους άλλους δύο; Όπως αναφέρει η επίσημη λίστα συμμετοχών που δημοσίευσε η FIA, ο Πιάστρι θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 έχοντας τον αριθμό 81. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα στη McLaren καθώς τις δύο τελευταίες σεζόν οι οδηγοί της είχαν τους αριθμούς 3 (Ντάνιελ Ρικάρντο) και 4 (Λάντο Νόρις). Ο αριθμός που επέλεξε ο Αυστραλός δεν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλο οδηγό στη Formula 1.

Από τη μεριά του, ο Ντε Βρις θα χρησιμοποιήσει τον αριθμό 21. Αυτό σημαίνει πως από το 2023 θα έχουμε τους αριθμούς 20 (Κέβιν Μάγκνουσεν), 22 (Γιούκι Τσουνόντα), 23 (Άλεξ Άλμπον), 24 (Γκουάνγιου Ζου). Ο αριθμός 21 είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον Εστεμπαν Γκουτιέρεζ όταν ο Μεξικανός οδηγούσε για τις Sauber και Haas.

Νικ Ντε Βρις

Όπως ήταν ήδη γνωστό, ο Μαξ Φερστάπεν θα αγωνιστεί το 2023 ξανά με τον αριθμό 1, ενώ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα χρησιμοποιήσει το νούμερο 27, τον οποίο είχε στις προηγούμενες συμμετοχές του στην F1.

Φωτογραφίες: McLaren, Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!