Formula 1: Ο Σουμάχερ είχε συμβουλευτεί τη γυναίκα του προτού πάει στη Ferrari

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Σουμάχερ είχε συμβουλευτεί τη γυναίκα του προτού πάει στη Ferrari
Σε νέο ντοκιμαντέρ με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 στο επίκεντρο, η Κορίνα Σουμάχερ μίλησε για την περίοδο πριν από τη μετεγγραφή του στη Scuderia.

Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις έκανε η Κορίνα Σουμάχερ, μιλώντας στο φακό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου Canal+, στο πλαίσιο ενός νέου ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο Μίκαελ.

Η σύζυγος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 μίλησε για μία κρίσιμη περίοδο στην καριέρα του, όταν έχοντας κατακτήσει την κορυφή με τη Benetton, είχε μπροστά του την πρόταση-πρόκληση από τη Scuderia Ferrari.

Ο Σουμάχερ είχε πανηγυρίσει δύο συνεχόμενους τίτλους, αυτόν του 1994 κι εκείνον του 1995. Όσο για την Ιταλική ομάδα, διένυε πέτρινα χρόνια αφού είχε να κατακτήσει τίτλο από το μακρινό 1979.

Μίκαελ Σουμάχερ

«Το θυμάμαι ακόμα. Ήμασταν στον κήπο όταν ο Μίκαελ με ρώτησε: “Τι θα έλεγες αν πήγαινα στη Ferrari;”. Του απάντησα: “Ναι, αν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, τότε θα ήταν τέλειο”», θυμήθηκε η 53χρονη.

Έπειτα, η Κορίνα είπε μία ατάκα που προκαλεί ανατριχίλα: «Θα ήταν τόσο όμορφο αν ο Μίκαελ μπορούσε να πει όλη την ιστορία εκείνης της εποχής, διότι εγώ δεν ήμουν παρούσα σε όλα».

Όπως έχουμε δυστυχώς αποδεχθεί, η κατάσταση της υγείας του θρύλου της Formula 1 μετά το ατύχημα που είχε στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, φαντάζει μη αναστρέψιμη.

Κορίνα και Μίκαελ Σουμάχερ

Τέλος, η Κορίνα αναφέρθηκε και στη σχέση του συζύγου της με τον τότε επικεφαλής της Scuderia και μετέπειτα Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Ζαν Τοντ.

«Ο Μίκαελ έχει πολύ καλό προαίσθημα σχετικά με το σε ποιον μπορεί να βασιστεί. Νομίζω πως το ένιωθε ήδη αυτό για τον Ζαν, είχε πει πως ήθελε να κάνει κάτι με τον Ζαν», είπε ο Γερμανίδα. Και πράγματι έκαναν, αφού μαζί κατέκτησαν πέντε τίτλους οδηγούς και έξι κατασκευαστών με τα χρώματα της Scuderia.

Μάλιστα, η σχέση τους είναι τέτοια που ο Γάλλος είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στον Σουμάχερ στα χρόνια μετά το ατύχημά του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!