Formula 1: Η σύγκριση με τις επιδόσεις του Άλμπον «έδιωξε» τον Λατίφι

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η σύγκριση με τις επιδόσεις του Άλμπον «έδιωξε» τον Λατίφι
Συγκρίνουμε τις επιδόσεις του Ταϊλανδού και του Καναδού στον «Εμφύλιο Πόλεμο» της Williams στη σεζόν του 2022 για την F1.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη Williams Racing. Μετά την ανάκαμψη του 2021 όπου με πρωτοπαλίκαρο τον Τζορτζ Ράσελ είχε σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, φέτος έπεσε ξανά δέκατη και τελευταία.

Από τους 23 βαθμούς η συνολική βαθμολογική συγκομιδή της έπεσε τους 8, αντί να βαθμολογηθεί επτά φορές, βαθμολογήθηκε πέντε ενώ πέρυσι είχε και το… μισό βάθρο του Σπα, την ώρα που φέτος το καλύτερο πλασάρισμα ήταν ένατη θέση: στο Grand Prix του Μαϊάμι με τον Άλεξ Άλμπον, στο Grand Prix της Ιαπωνίας με τον Νίκολας Λατίφι και στο Grand Prix Ιταλίας με τον… guest star Νικ ντε Βρις.

Νίκολας Λατίφι

Αφήνοντας τον Ολλανδό εκτός εξίσωσης, η σύγκριση των Άλμπον-Λατίφι στον φετινό στον «Εμφύλιο Πόλεμο» της Williams αφορά 21 αγώνες και εκεί, ο Ταϋλανδός έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Σε κάποιες κατηγορίες ακόμα λιγότερους, αφού για παράδειγμα στη σύγκριση των τερματισμών, δεν μετράνε τα Grand Prix που εγκατέλειψαν και οι δύο.

Σε καμία λοιπόν κατηγορία δεν ήταν ψηλότερα ο Λατίφι. Στους τερματισμούς το σκορ ήταν 15-4 υπέρ του Άλμπον ενώ στις κατατακτήριες δοκιμές η κυριαρχία του γεννημένου στο Λονδίνο 26χρονου ήταν ακόμα πιο επιβλητική: στο 19-2!

Williams 2022

 

Ο Άλμπον έκλεισε τη σεζόν με τους διπλάσιους βαθμούς (4 έναντι 2), ενώ η καλύτερη θέση του σε grid ήταν αρκετά ψηλότερα – είχε παραταχθεί ακόμα και έκτος σε εκκίνηση ενώ ο teammate του δεν βρέθηκε ποτέ ψηλότερα από την όγδοη.

Στις επόμενες δύο κατηγορίες είχαμε ισοπαλία αφού αμφότεροι είχαν ως καλύτερο τερματισμό στην ένατη θέση και αμφότεροι μέτρησαν από πέντε εγκαταλείψεις.

Williams 2022

Όμως ο Άλμπον πήρε νέο συμβόλαιο ενώ ο οδηγός από το Μοντρεάλ θα συνεχίσει την καριέρα του μακριά από τη Formula 1.

Φωτογραφιες: Williams Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!