Formula 1: Το «χάος» που έφερε τον Γκασλί αντιμέτωπο με μία δύσκολη απόφαση

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Το «χάος» που έφερε τον Γκασλί αντιμέτωπο με μία δύσκολη απόφαση
Ο Πιέρ Γκασλί μίλησε για τις ραγδαίες εξελίξεις στο μετεγγραφικό παζάρι της F1 στο 2022 που τον οδήγησαν εκτός Red Bull.

Δίχως αμφιβολία, η φετινή «Silly Season» της Formula 1 ήταν μία από τις πιο ανατρεπτικές των τελευταίων ετών. Όλα ξεκίνησαν πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα όταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το σπορ. Η Aston Martin είχε έτοιμο ένα «Plan B» και λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωσε πως ο Φερνάντο Αλόνσο θα γίνει κάτοικος Σίλβερστον, για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.

Αυτό άφησε την Alpine χωρίς οδηγό, με τη McLaren να της επιφέρει ένα ακόμα «χτύπημα» όταν άρπαξε μέσα από τα χέρια της τον Όσκαρ Πιάστρι. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων (CBA), το οποίο έκρινε πως ο Αυστραλός έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τους Βρετανούς.

Έτσι η γαλλική ομάδα αναγκάστηκε να στρέψει αλλού την προσοχή της για το 2023. Έπειτα από μερικούς μήνες και πολλές διαπραγματεύσεις, ολοκλήρωσε τη μετεγγραφή του Πιέρ Γκασλί από τη Scuderia AlphaTauri.

O Γάλλος, πήρε τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει από την οικογένεια της Red Bull, στην οποία ήταν μέλος για πολλά χρόνια. Με δηλώσεις του στο GPFans, ανέφερε τη δική του πλευρά των γεγονότων: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω πριν γίνει ό,τι έγινε με τον Αλόνσο, όμως πάντα κοιτάς την αγορά να δεις τι γίνεται. Μέχρι ένα σημείο, όλα έδειχναν πως ο Ντάνιελ θα κρατούσε τη θέση του στη McLaren και αυτό σήμαινε πως θα έμενε δίχως συμβόλαιο στο τέλος του 2023 όπως εγώ. Στον Φερνάντο προτάθηκε ανανέωση ενός έτους και αυτό σήμαινε πως όλοι μας είχαμε μπροστά μας νέες ευκαιρίες το 2024. Είχα ήδη υπογράψει με την AlphaTauri έως το τέλος του συμβολαίου μου με τη Red Bull, αλλά όλα άλλαξαν τη στιγμή που ο Φερνάντο αποφάσισε να φύγει από την Alpine. Αυτό προκάλεσε ένα τεράστιο χάος και όπως αποδείχθηκε αργότερα ένα θετικό χάος για εμένα. Διότι μου έφερε μια τεράστια ευκαιρία και μία πολύ συναρπαστική συνεργασία με την Alpine για την ερχόμενη σεζόν. Ήταν απρόσμενο σίγουρα».

Επιπλέον ο Γκασλί παραδέχθηκε πως πάντα υπήρχε ενδιαφέρον από την Alpine για τις υπηρεσίες του: «Πάντα ενδιαφερόντουσαν για εμένα, πάντα κοιτούσαν στο παρελθόν την καριέρα μου. Αλλά ας πούμε πως έγινε πραγματικό το ενδιαφέρον όταν ο Φερνάντο αποφάσισε να τραβήξει τη σκανδάλη και να φύγει για την Aston Martin».

Δίπλα του το 2023 ο Γκασλί θα έχει τον Εστεμπάν Οκόν, με τον οποίο ο Αλόνσο δεν είχε όπως αποδείχθηκε και τις καλύτερες σχέσεις. Οι δύο Γάλλοι μέχρι πρότινος δεν μιλούσαν μεταξύ τους, λόγω διαφορών που είχαν από νεαρή ηλικία, όταν αγωνίζονταν στα καρτ. Όμως στην Alpine περιμένουν επαγγελματική συμπεριφορά και από τους δύο ώστε να έχουν μία ομαλή συνεργασία.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!