Formula 1: Η Alpine κατάφερε να σώσει μία χαμένη χρονιά

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Η Alpine κατάφερε να σώσει μία χαμένη χρονιά
Ο CEO της Alpine, Λορέν Ροσί, παραδέχθηκε πως το ξεκίνημα της σεζόν της F1 του 2022 ήταην απογοητευτικό, όμως αυτό έδωσε κίνητρο στην ομάδα να βελτιωθεί.

Η ομάδα της Alpine ξεκίνησε τη νέα εποχή της Formula 1 με ανάμεικτα συναισθήματα. Η A522 αποδείχθηκε ένα δύστροπο μονοθέσια, με πολλά προβλήματα αξιοπιστίας, τα οποία όμως τα περίμεναν. Κατά τη διάρκεια του 2022 το μονοθέσιο βελτιώθηκε σημαντικά κι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ένστον να πάρει ορισμένα πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Όπως παραδέχεται ο CEO της Alpine, Λορέν Ροσί, στις χειμερινές δοκιμές προτού ξεκινήσει η σεζόν, τα πράγματα για τη γαλλική ομάδα έδειχναν να είναι πολύ άσχημα.

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν σε μία πολύ άσχημη κατάσταση. Στις δοκιμές της Βαρκελώνης ήμασταν χάλια, αυτό έχω να πω. Έπειτα η ιδέα ήταν να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μέχρι το τέλος της σεζόν, διότι είχαμε ένα ολοκαίνουργιο μονοθέσιο. Έπειτα προσπαθήσαμε να ανέβουμε θέσεις στο grid. Θυμάμαι πως εκείνη την περίοδο, κανένας δεν μας έβαζε πάνω από την 8η θέση», είπε ο Γάλλος.

Alpine F1

Επιπλέον ο Ρόσι τόνισε πως ήταν σημαντικό για το γαλλικό εργοστάσιο να συνηθίσει στα νέα δεδομένα υπό την επίβλεψη του Ότμαρ Σαφνάουερ: «Στην αρχή της σεζόν ο στόχος μας ήταν η νέα μας δομή να ξεκινήσει να δουλεύει. Ο στόχος είχε ως στόχο να φέρει καινοτομίες και αναβαθμίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Αυτό το καταφέραμε και βρεθήκαμε σε μια πολύ καλή θέση».

Παρά τις δυσκολίες, η Alpine κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, έχοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εξέλιξης της A522. Στόχος της για το 2023 είναι να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις Red Bull Racing, Scuderia Ferrari και Mercedes-AMG.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την ανασκόπηση της σεζόν του 2022 από το Gazzetta με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!