H Nio παρουσίασε το πιο αεροδυναμικό SUV στον κόσμο (vid)

Κώστας Παστρίμας
H Nio παρουσίασε το πιο αεροδυναμικό SUV στον κόσμο (vid)
Το Nio EC7 είναι ένα πολυτελές ηλεκτρικό SUV με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,23.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζουν να παρουσιάζουν εντυπωσιακά μοντέλα και να επιδεικνύουν το επίπεδο που έχουν κατακτήσει σε αυτόν τον τομέα. Ένας από τους σημαντικότερους είναι η Nio και το πιο πρόσφατο μοντέλο της είναι ένα κουπέ SUV που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι το πιο αεροδυναμικό στον κόσμο.

nio ec7

Το Nio EC7 είναι κατά βάση η κουπέ έκδοση του EL7, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Πρόκειται για ένα ευμεγέθες SUV (μήκος 4,968 μ.) που έχει το χαρακτηριστικό σχεδιασμό με την κλίση της οροφής να μεγαλώνει προς το πίσω μέρος του αμαξώματος, για να δημιουργήσει αυτήν την κουπέ αίσθηση.

Το πιο αξιοσημείωτο όμως στο σχεδιασμό του EC7 είναι η αεροδυναμική του. Σύμφωνα με τη Nio, ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι πολύ χαμηλός, μόλις 0,23, και αυτό το καθιστά το πιο αεροδυναμικό SUV στον κόσμο. Ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτός ο συντελεστής είναι, εκτός από τη σχεδίαση του αμαξώματος, η χρήση μιας ενεργής πίσω αεροτομής.

nio ec7

Η ισχύς προέρχεται από ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης διπλού κινητήρα, το οποίο έχει μέγιστη ισχύ 644 ίππων (480 kW) και 850 Nm ροπής. Αυτή η δύναμη είναι αρκετή για επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Το ηλεκτρικό SUV μπορεί να παραγγελθεί με μπαταρίες 75, 100 ή 150 kWh με την αυτονομία να κυμαίνεται από 490 έως 940 χιλιόμετρα μετρημένη στον κύκλο CLTC της Κίνας.

Η Nio δέχεται ήδη παραγγελίες για το EC7 με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Μάιο του επόμενου έτους. Στην Κίνα, το πιο προσιτό EC7 κοστίζει 488.000 γουάν ή περίπου 65.750 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η έκδοση με μπαταρία 100 kWh ξεκινά από 546.000 γουάν (73.500 ευρώ).

nio ec7

Τα νέα SUV της Nio θα αρχίσουν να πωλούνται τον επόμενο χρόνο και στην Ευρώπη, στις χώρες τουλάχιστον που η κινεζική μάρκα έχει παρουσία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!