Formula 1: Οι οδηγοί ψήφισαν τον καλύτερο ανάμεσά τους για το 2022

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Οι οδηγοί ψήφισαν τον καλύτερο ανάμεσά τους για το 2022
Oι οδηγοί της F1 ανέδειξαν τους δέκα καλύτερους συναθλητές τους για το 2022, με το αποτέλεσμα να κρύβει και μερικές μικρές εκπλήξεις.

Όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2022 οι οδηγοί της Formula 1 είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τους καλύτερους για τη φετινή σεζόν. Οι 19 από τους 20 έλαβαν μέρος και είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ακόμη και τους εαυτούς τους.

Το σύστημα βαθμολόγησης είναι ανάλογο με της Formula 1, με ορισμένους να μην επιλέγουν να ψηφίσουν ως καλύτερο τον εαυτό τους. Όπως αναμενόταν, και όπως συνέβη και στην ψηφοφορία των επικεφαλής των ομάδων, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση.

F1 2022

Οι βαθμοί που συγκέντρωσε κάθε οδηγός δεν ανακοινώθηκαν, όμως 2ος ψηφίστηκε ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Στην 3η θέση ισοβάθμησαν οι οδηγοί της Mercedes-AMG, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ, ενώ 5ος ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren.

Οι δύο Ισπανοί του grid, Φερνάντο Αλόνσο και Κάρλος Σάινθ ακολούθησαν, ενώ ισοβάθμησαν στην τελική κατάταξη οι Άλεξ Άλμπον της Williams, Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin και Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing.

Οι 10 καλύτεροι οδηγοί του 2022 σύμφωνα με τους ίδιους τους οδηγούς.

F1

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την ανασκόπηση της σεζόν του 2022 από το Gazzetta με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!