Ράλλυ Ντακάρ: Η ατελείωτη ανηφόρα του Σάινθ και η… Κέιτ Μπους (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Η ατελείωτη ανηφόρα του Σάινθ και η… Κέιτ Μπους (vid)
Ένα πραγματικά εντυπωσιακό video 29 δευτερολέπτων καθρεφτίζει το έως τώρα Ράλλυ Ντακάρ για τον Κάρλος Σάινθ.

Αλλιώς ονειρευόταν το 45ο Ράλλυ Ντακάρ ο Κάρλος Σάινθ κι αλλιώς αυτό εξελίσσεται για τον Ισπανό. Οι πρώτες έξι ειδικές διαδρομές της υπέρτατης αγωνιστικής δοκιμασίας περιλάμβαναν πολλές άτυχες στιγμές και προβλήματα για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλλυ.

Αποκορύφωμα ήταν το συμβάν στην ΕΔ6 όπου τούμπαρε το Audi RS Q e-tron E2 και που ουσιαστικά έδωσε τέλος στις ελπίδες του να κυνηγήσει την πέμπτη νίκη του στο Ράλλυ Ντακάρ.

Βέβαια ο 60χρονος δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι “Matador”. Συνεχίζει σήμερα, στην έβδομη πλέον ειδική διαδρομή με την οποία ο μαραθώνιος στα αφιλόξενα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας θα φτάσει στα μισά του. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει η συνέχεια…

 

Όμως υπάρχει ένα video από την ΕΔ4 που καθρεφτίζει πλήρως τα παραπάνω. Στο πλαίσιο της διαδρομής των 425 αγωνιστικών χιλιομέτρων σε ένα loop με αφετηρία και τερματισμό στη Χαΐλ.

Κάρλος Σάινθ

Ο Μαδριλένος αντιμετωπίζει έναν ατελείωτο αμμόλοφο κι ενώ πλησιάζει την κορυφή, το ηλεκτρικό του SUV αρχίζει να χάνει την ορμή του. Όμως δεν τα παρατά. Με το δεξί πόδι καρφωμένο στο πάτωμα και 288 kW στο πλευρό του, ο Σάινθ επιμένει, το γερμανικό αγωνιστικό συνεχίζει τη μάχη δίχως να χάνει έδαφος αν και πλέον κινείται προς τα δεξιά. Ώσπου βρίσκει την απαιτούμενη πρόσφυση, βρίσκει εκείνη τη χαραμάδα μικρότερης κλίσης στον λόφο και τελικά φτάνει στην κορυφή!

Με… κερασάκι στην τούρτα το soundtrack της προσπάθειας, που δεν είναι άλλο από το «Runnin’ up that hill» της Κέιτ Μπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Κώστα Παστρίμα να συνομιλεί με τον Βασίλη Ορφανό, ο οποίος εξηγεί τις προκλήσεις του δυσκολότερου αγώνα στον πλανήτη!

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!