Ράλλυ Ντακάρ: Στο νοσοκομείο ο Ζοάν Μπαρέντα Μπορτ

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Στο νοσοκομείο ο Ζοάν Μπαρέντα Μπορτ
Τέλος το φετινό Ράλλυ Ντακάρ για τον έμπειρο Ισπανό αναβάτη της Monster Energy JB Team.

Πρόωρο, άδοξο και επίπονο τέλος είχε το Ράλλυ Ντακάρ 2023 για τον Ζοάν Μπαρέντα Μπορτ, που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το θρυλικό αγώνα. Ο 39χρονος αναβάτης είχε πτώση στην ένατη ειδική διαδρομή, η οποία περιλάμβανε συνολικά 710 χιλιόμετρα, τα 439 εκ των οποίων χρονομετρημένα, με εφαλτήριο τη Ριάντ και τερματισμό στο Χαράντ.

Το συμβάν έλαβε χώρα μόλις 16 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση, με τον Ισπανό να πέφτει από τη Honda CRF450 Rally της Monster Energy JB Team.

Zοάν Μπαρέντα

Καθώς είχε πόνους στην πλάτη, το ελικόπτερο που πολύ γρήγορα βρέθηκε κοντά του, τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Ριάντ για εξετάσεις.

Ο Μπαρέντα μάχεται στο Ράλλυ Ντακάρ ανελλιπώς από το 2011. Με εξαίρεση το ντεμπούτο του, έχει κερδίσει ειδικές διαδρομές και στις έντεκα συμμετοχές που ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένης της φετινής όπου είχε δύο νίκες στις επτά ειδικές που είχαν ολοκληρωθεί στην κατηγορία των δύο τροχών.

 

Ζοάν Μπαρέντα

Βρισκόταν στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης αλλά όντας μόλις 7 λεπτά μακριά από την κορυφή, είχε βάσιμες ελπίδες ακόμα και για τη νίκη.

Φωτογραφίες: Monster Energy, Twitter/Dakar

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!