Formula 1: Η Williams ξεκινάει τη χρονιά από την pole position

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η Williams ξεκινάει τη χρονιά από την pole position
Η ιστορική ομάδα της F1 ανακοίνωσε την ημερομηνία αποκαλυπτηρίων του νέου της livery και θα είναι η πρώτη κατά χρονική σειρά.

Η Williams έγινε η έκτη κατά σειρά ομάδα που γνωστοποίησε την ημερομηνία αποκαλυπτηρίων ενόψει της φετινής σεζόν της Formula 1. Ενώ πλέον έχουμε λιγότερο από δύο μήνες για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023, έχουμε σημειώσει στο καλεντάρι μας έξι από τις δέκα πρεμιέρες ενόψει της νέας σεζόν.

Όμως η βρετανική ομάδα ξεκινά τη χρονιά βιαστικά, αρπάζοντας την… pole position στις παρουσιάσεις αφού θα μας συστήσει το νέο της livery στις 6 Φεβρουαρίου – αρκετά νωρίτερα από τις Aston Martin, Scuderia Ferrari, Scuderia AlphaTauri, Alpine και McLaren που έχουν ήδη κρατήσει ημερομηνίες στο καλεντάρι μας.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 16.00 ώρα Ελλάδας ενώ δεν γίνεται λόγος για event παρουσίασης άρα μάλλον πάμε για διαδικτυακή παρουσίαση. Και είναι επίσης σημαντικό πως θα δούμε τα χρώματα, τους χορηγούς και θα γνωρίσουμε την ανανεωμένη σύνθεση - δεν θα δούμε την τελική μορφή του νέου μονοθεσίου, πράγμα που θα συμβεί σε νέα ημερομηνία.

Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως δεν ανακοινώθηκε το κωδικό όνομα του νέου μονοθεσίου που θα γεννηθεί στις εγκαταστάσεις του Γκροβ. Το περυσινό, η FW44, διατηρούσε το ιστορικά σταθερό μοτίβο ονοματοδοσίας, χρησιμοποιώντας τα αρχικά του ιδρυτή της ομάδας, Σερ Φρανκ Ουίλιαμς.

Williams FW44

Η νέα Williams θα παίρνει ξανά ώθηση από υβριδικές μηχανές της Mercedes-AMG. Το οδηγικό δίδυμο έχει αλλάξει κατά το ήμισυ, αφού στο πλευρό του Άλεξ Άλμπον θα είναι φέτος ο Λόγκαν Σάρτζεντ.

Η πρώτη εμφάνιση του βρετανικού μονοθεσίου θα είναι στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν στις 23-25 Φεβρουαρίου στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν – εκεί όπου 3-5 Μαρτίου έχουμε την πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Williams FW44

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των παρουσιάσεων που έχουν γνωστοποιηθεί:

6/2 Williams
11/2 Scuderia AlphaTauri, AT04, Νέα Υόρκη
13/2 Aston Martin F1, AMR23
13/2 McLaren, MCL37
14/2 Scuderia Ferrari, 675
16/2 Alpine F1, A523, Λονδίνο

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την ανασκόπηση του Gazzetta της σεζόν του 2022 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!