Η Porsche φέρεται έτοιμη να μπει στη Formula 1 με τη Williams (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η Porsche φέρεται έτοιμη να μπει στη Formula 1 με τη Williams (vid)
Η γερμανική εταιρεία όχι μόνο δεν εγκατέλειψε το project F1 αλλά υπάρχει φημολογία πως είναι έτοιμη να εξαγοράσει την ιστορική ομάδα.

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με έντονη φημολογία για επικείμενη είσοδο της Porsche στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Μία είσοδο που θα έχει τελικά ως Δούρειο Ίππο την ιστορική ομάδα της Williams.

Μετά την απόφαση του Volkswagen Group να μπει επιτέλους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μάλιστα με δύο δημοφιλή σήματα, αυτό της Audi (που τελικά θα συνεργαστεί με τη Sauber Motorsport) κι εκείνο της Porsche, η εταιρεία με βάση στη Στουτγάρδη και την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά, είχε έρθει πολύ κοντά σε συνεργασία με τη Red Bull Racing.

Παρότι ο γάμος χάλασε την τελευταία στιγμή, οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω. Οι «ταύροι» δεν ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το 50% της ομάδας, γιατί αυτό ζητούσε η Porsche που δείχνει αποφασισμένη να εξαπολύσει πραγματική… «επίθεση».

Όπως όλα δείχνουν, ίσως βρέθηκε συνεργάτης κι αυτή είναι η Williams. H Porsche «μεταμόρφωσε» τους λογαριασμούς της που αφορούν στην εμπλοκή στη Formula E κι εκεί δημοσίευσε ένα video teaser που λέει: «16.01.23 – Βάλτε μπρος τους κινητήρες σας. Κάτι μεγάλο έρχεται». Μάλιστα υπήρξε και δεύτερο ποστάρισμα, που έκανε λόγο για «αλλαγή σχέσεων» και στα ηλεκτρικά μονοθέσια, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δείτε προσεκτικά, ξανά και ξανά το video, εκεί κρύβεται ένα στοιχείο που για πολλούς δείχνει πως πάμε σε συνεργασία ή εξαγορά της ιστορικής ομάδας του Σερ Φρανκ Ουίλιαμς.

Αναμένοντας κάποια επίσημα νέα λοιπόν, που είτε θα επιβεβαιώσουν το σενάριο, είτε θα του πατήσουν φρένο. Αν και όσο περνούν οι ώρες και δεν έχουμε κάποια επιβεβαίωση, μάλλον θα οδηγηθούμε στο δεύτερο...

Φωτογραφία: Sean Bull Design

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!