Formula E: Ο Φράινς μπήκε χειρουργείο μετά το ατύχημα στην πρεμιέρα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula E: Ο Φράινς μπήκε χειρουργείο μετά το ατύχημα στην πρεμιέρα (vid)
O Ολλανδός οδηγός τραυματίστηκε από το τιμόνι του μονοθεσίου στο ePrix της Formula E στο Μεξικό.

Ένα περίεργο και επίπονο τραυματισμό άφησε στον Ρόμπερτ Φράινς ο πρώτος αγώνας της ένατης σεζόν της Formula E, που σηματοδότησε και την είσοδο του σπορ σε ένα νέο κεφάλαιο, με τα νέα μονοθέσια τρίτης γενιάς (Gen3).

Ο οδηγός της ABT Cupra Formula E Team, εγκατέλειψε στον πρώτο μόλις γύρο του ePrix στην Πόλη του Μεξικού, που αξιοποιεί μέρος του Autodromo Hermanos Rodriguez όπου διεξάγεται και το Grand της Formula 1.

Ρόμπιν Φράινς

Είχε εκκινήσει τελευταίος, πέρασε τη Jaguar του Σαμ Μπερντ και φτάνοντας στο chicane των στροφών 9, 10 και 11, ήταν πίσω από τον Νόρμαν Νάτο της Nissan. Σε μία κίνηση ασυνήθιστη για την εμπειρία του, έπεσε πάνω στον Γάλλο.

Όπως μπορείτε να δείτε στα onboard πλάνα στο παρακάτω video, το διπλό χτύπημα είχε ως αποτέλεσμα μία απότομη στροφή του τιμονιού του μονοθεσίου του, το οποίο τον τραυμάτισε στο χέρι. Αν και κανείς δεν κατάλαβε εκείνη τη στιγμή το μέγεθος της ζημιάς.

O 31χρονος από το Μάαστριχτ, μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας και μετέπειτα στο νοσοκομείο γιατί είχε έντονους πόνους στο αριστερό του χέρι. Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε πως είχε κάταγμα στον καρπό, με αποτέλεσμα να πρέπει να μπει στο χειρουργείο!

Έτσι κι έγινε, με την επέμβαση να είναι επιτυχής. Σήμερα τον επισκέφτηκε και ο γιατρός της FIA και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Ρόμπιν Φράινς

Μετά τα παραπάνω, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απουσία του από τους δύο επόμενους αγώνες της Formula E, που διεξάγονται στις 27 και 28 Ιανουαρίου στους δρόμους της Ντιρίγια, στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!