Formula 1: Ο Μπάτον δεν γεννήθηκε για να γίνει τραγουδιστής (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Μπάτον δεν γεννήθηκε για να γίνει τραγουδιστής (vid)
Με αφορμή τα γενέθλια του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, η F1 θυμήθηκε την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Ήταν Κυριακή 18 Οκτωβρίου του 2009. Η πίστα του Ιντερλάγκος φιλοξενούσε το Grand Prix Βραζιλίας και ήταν ένας αγώνας όπου γράφτηκε ιστορία. Όχι λόγω της νίκης του Μαρκ Ουέμπερ για λογαριασμό της Red Bull Racing αλλά λόγω της πέμπτης θέσης που κατέλαβε ο Τζένσον Μπάτον.

Αυτό το πλασάρισμα ήταν αρκετό ώστε ο Βρετανός να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου της Formula 1, του πρώτου και μοναδικού όπως αποδείχθηκε, στην πλούσια καριέρα του.

Τζένσον Μπάτον

Ήταν η κορύφωση του “παραμυθιού” της Brawn GP, της ομάδας που “γεννήθηκε” από τα απομεινάρια της Honda όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση “τρόμαξε” τους Ιάπωνες. Ο Ρος Μπρον εξαγόρασε την ομάδα του Μπράκλεϊ έναντι… μίας λίρας και όσα ακολούθησαν αποτελούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της F1.

O Μπάτον κέρδισε τους έξι από τους πρώτους επτά αγώνες της σεζόν κι αυτοί ήταν αρκετοί, ώστε στον αγώνα του Σάο Πάουλο, να στεφθεί πρωταθλητής. Και να ξεσπάσει, τραγουδώντας μέσω team radio το «We Are the Champions» των Queen. Αποδεικνύοντας, πως μερικές φορές είναι καλύτερα να… οδηγάς, αντί να τραγουδάς.


H Formula 1 θυμήθηκε εκείνες τις επικές στιγμές, με αφορμή τα 43α γενέθλια του οδηγού από το Φρομ της Αγγλίας.

Ο Μπάτον συμμετείχε σε 309 Grand Prix την περίοδο 2000-2017. Οδήγησε για λογαριασμό των Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn GP και McLaren. Κατέκτησε 15 νίκες, 8 pole positions, σημείωσε 8 φορές τον ταχύτερο γύρο ενώ ανέβηκε 50 φορές στο βάθρο. Και φυσικά, κατέκτησε έναν τίτλο: αυτόν του 2009.

Φωτογραφίες: Brawn GP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!