Formula 1: Έπρεπε να χάσει τη θέση του ο Σουμάχερ;

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Έπρεπε να χάσει τη θέση του ο Σουμάχερ;
Κάνουμε αντιπαραβολή αποτελεσμάτων και επιτευγμάτων των δύο οδηγών της Haas στο περυσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Λένε πως οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο στη Formula 1 που όλα έχουν να κάνουν με αριθμούς (χρόνοι, θέσεις, βαθμοί) δεν μπορούν παρά να δίνουν κάποιες έστω ενδείξεις της πραγματικότητας.

Πράγμα που εξηγεί και τις επιλογές της Haas F1 ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2023. Στο οποίο teammate του Κέβιν Μάγκνουσεν δεν θα είναι ο Μικ Σουμάχερ αλλά ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ας δούμε λοιπόν τι έκανε έναντι του έμπειρου Δανού ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1. Ξεκινώντας από τους αγώνες. Εκεί το σκορ ήταν 8-13 υπέρ του Μικ, που βρέθηκε σε περισσότερους αγώνες πιο ψηλά στην κατάταξη.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Μάγκνουσεν ήταν πιο ουσιαστικές. Ο οδηγός από το Ροσκίλντε πήρε 25 βαθμούς, τους διπλάσιους από τον teammate του και έξι φορές σε βαθμολογούμενες θέσεις (+2 αγώνες Sprint). Αντίθετα ο Σουμάχερ μόνο δύο.

Μικ Σουμάχερ

Το καλύτερο αποτέλεσμα του 30χρονου ήταν η 5η θέση στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν ενώ για τον Γερμανό, η 6η στην Αυστρία. Όσο για εγκαταλείψεις, ο Μάγκνουσεν μέτρησε πέντε ενώ ο Σουμάχερ 2, αν και στην περίπτωση του Μικ υπήρξαν περιπτώσεις -όπως στη Σαουδική Αραβία- που τα λάθη του κόστισαν ακριβά.

Μέχρι εδώ βλέπουμε μία υπεροχή αλλά όχι τόσο μεγάλη διαφορά. Αυτή έρχεται αν δούμε τι γινόταν στις κατατακτήριες δοκιμές. Από τη μία ο Κέβιν χάρισε στη Haas την παρθενική της pole position στη Βραζιλία, ενώ ο ομόσταβλός του δεν εκκίνησε ψηλότερα από την έκτη θέση του grid. Όσο για το μεταξύ τους σκορ στις μάχες της pole, ήταν 16-6!

Team Wars 2022 Haas

Η εμπειρία μίλησε και ο Γκίνθερ Στάινερ έκρινε πως αυτή η αρετή, μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην αμερικανική ομάδα.

Φωτογραφίες: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!